Udruga Don Kihot: Imamo dva nova konja za terapijsko jahanje koji će oduševiti naše korisnike

Predsjednica udruge Marita Mučić istaknula je kako je ovo još jedan veliki korak u radu udruge "Don Kihot" jer će dva nova konja omogućiti veći broj korisnika terapija

 

Udruga za terapije pomoću konja "Don Kihot", od ovog tjedna ima dva nova stanara štale - Su i Kalpeša na imanju u Sesvetama, a u nedjelju, 27. studenoga organizira veliku dobrodošlicu i druženje s konjima uz njima najdražu tortu od jabuka, zobi, kukuruza i ostalih konjskih slastica.

Udruga "Don Kihot" poziva građane da dođu na njihovo imanje, u Šimunčevečkoj cesti u Sesvetama te upoznaju dva nova konja Su i Kalpeša koji su stigli iz Letovanića, imaju po osam godina i imaju rodbinsku povezanost kao brat i sestra. Uz trenutnih šest konja, udruga ukupno sada broji osam što će, kako kažu, omogućiti uključivanje novih korisnika, koji čekaju svoje termine, u program terapija pomoću konja. 

Za sve posjetitelje u nedjelju su organizirana pokazna jahanja po 10 minuta. Uz to su kao dobrodošlicu pripremili tortu za nove konje od jabuka, zobi, kukuruza i ostalih najdražih konjskih slastica. Posjetitelji će na imanju udruge "Don Kihot" moći upoznati i njihove ostale životinje -  kuniće Doricu i Peku, dva goluba, kozu Mrvicu i psa Zaru. 

Predsjednica udruge Marita Mučić istaknula je kako je ovo još jedan veliki korak u radu udruge "Don Kihot" jer će dva nova konja omogućiti veći broj korisnika terapija, a uz pješčano jahalište, više im ni obilne kiše neće predstavljati prepreku. "Potrebno je još par dana da se novi konji prilagode imanju i vjerujemo da će uskoro biti ravnopravni u sudjelovanju u terapijama kao i ostali konji", poručila je Mučić. Rekla je kako se vesele što će svojim korisnicima početkom prosinca "omogućiti nezaboravnu božićnu vožnju Tin-Express dječjim vlakom u suradnji s HŽ putničkim prijevozom, u kojem će ih zabavljati Djed Mraz, animatori i dijeliti im poklone". Najavila je kako uskoro izlazi i njihov novi kalendar za 2017. godinu s najboljim fotografijama konja i volontera pa će to biti način da kupnjom, svatko tko želi, pomogne njihovom radu. 

Hina

 

Povezane vijesti