Spomenici nepristupačnosti: Centar za socijalnu skrb Peščenica

Malo su smiješni ti "najviši standardi" dokle god socijalni radnik mora osobu u kolicima primiti u hodniku

 

U Zapoljskoj ulici 1 smješten je Centar za socijalnu Skrb i obavlja djelatnost za područje gradske četvrti Peščenica-Žitnjak i predstavlja još jedan spomenik nepristupačnosti za "ponos i diku."

Misija im je, kako su napisali na službenoj stranici, pružanje podrške, pomoći i zaštite osobama i obiteljima koje žive u nepovoljnim prilikama ili prolaze kroz životnu krizu kako bi se osnažili za promjenu. Poboljšanje kvalitete života svake osobe u suradnji s drugim pružateljima usluga I javno zalaganje za prava I potrebe socijalno osjetljivih skupina. Dalje kažu da je ustanova dostigla najviše standarde kvalitete socijalnih usluga i svojim stručnim i tehničkim resursima uspješno odgovara na sve izazove u području djelatnosti socijalne skrbi, a aktivnom ulogom u zajednici promiče opće dobro i djeluje u cilju smanjenja rizika za socijalnu isključenost posebno osjetljivih skupina.

Malo su smiješni ti "najviši standardi" dokle god socijalni radnik mora osobu u kolicima primiti u hodniku, jer kako navodi naš izvor, s kolicima je nemoguće doći do ureda njegove socijalne radnice. Bilo bi sasvim u redu da oni već spomenuti najviši standardi obuhvate jedno dizalo jer hodnik u kojem osoba u kolicima "istresa" svoje probleme ne predstavlja ništa visoko, ni najviše i zapravo sve skupa djeluje vrlo nisko, da ne kažemo ponižavajuće.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti