Koprivnica: Udruga Bolje sutra u Njemačkoj na edukativnim seminarima

Cilj seminara bio je jačanje međunarodnog razumijevanja i suživota na temelju uzajamnog poštovanja, poštivanja ljudskih prava i priznavanja raznolikosti kao bogatstva EU

 

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice sudjelovala je na međunarodnom seminaru pod nazivom Selbst ist der Mensch 2017. u Njemačkoj u gradu Hannoveru, u organizaciji Međunarodne organizacije za ljudska prava Sonnenberg.

Cilj seminara bio je jačanje međunarodnog razumijevanja i suživota na temelju uzajamnog poštovanja, poštivanja ljudskih prava, održivog način života u ekološkim, društvenim i gospodarskim područjima i priznavanja raznolikosti kao bogatstva EU.

Tijekom seminara rad se odvijao po metodi Forum teatar/igranje uloga/metodološki pristupi i iskustveno učenje, te način rada u timu, rješavanje sukoba i načini pristupa rješavanju istih kao, primjerice, kako se suočiti sa zlostavljanjem i optužbama.

Službeni jezik seminara bio je njemački, stoga su uz tri člana Udruge sudjelovala i dva asistenta/prevoditelja koja su sudionicima prevodila na njemački jezik.

Sve troškove boravka na seminaru snosila je organizacija Sonnenberg.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti