Udruga Zamisli: Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana mladih

Udruga Zamisli poziva na obilježavanje Međunarodnog dana mladih na Šalati u petak, 11. kolovoza 2017., koje će se održati dan prije zbog najavljenog lošeg vremena

 

„Svi mladi od 15 do 30 godina uz predočenje osobne iskaznice imaju pravo na besplatne bazene u petak od 13:30 do 18:00 sati, a od 18 sati je u kafiću odmah do bazena organizirano druženje i karaoke“, poručuje Stručni tim Savjetovališta za mlade s invaliditetom iz Udruge Zamisli.

Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih, koji daje priliku za slavlje stavova i inicijativa mladih, donesena je 17. prosinca 1999., kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji 54/120 prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. kolovoza biti proglašen Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine s drugom temom.

„Proslave u sjedištu Ujedinjenih naroda i diljem svijeta prepoznat će važnost napora mladih, suradnju i sudjelovanje u provedbi Dnevnog reda 2030 održivog razvoja, a posebno ulogu mladih u osiguravanju iskorjenjivanja siromaštva i postizanja održivog razvoja. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je 'Put do 2030. godine: iskorjenjivanje siromaštva i postizanje održive potrošnje i proizvodnje'. Cilj ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je usvajanje Dnevnog reda za održivi razvoj 2030., koja je usredotočena na vodeće uloge mladih u osiguravanju iskorjenjivanja siromaštva i postizanje održivog razvoja kroz održivu potrošnju i proizvodnju. Događaj Međunarodnog dana mladih 2017. obilježavat će se diljem svijeta“, objavljeno je na icm-zg.info.

Udruga Zamisli kao nositelj programa Regionalnog info-centra za mlade Zagreb već dugi niz godina obilježava Međunarodni dan mladih 12. kolovoza raznim događajima. Tako već nekoliko godina tog dana na Šalati na bazenima okuplja mlade uz zabavne i poučne aktivnosti.

 

Tekst i fotografija: Klaudija Klanjčić