Švicarska: Poziv na desetu humanitarnu Hrvatsku večer u Baaru za pomoć djeci iz Hrvatske te BIH

U Waldmannhalle u švicarskom Baaru održat će se 23. rujna 2017., od 19 sati, deseta jubilarna humanitarna Hrvatska večer - objavila je Hrvatska katolička misija Zug, a prenio CroExpress, portal za hrvatske iseljenike

 

„Nastupat će Indira i glazbeni sastav Alkari iz Züricha. Sva dobit ide za Udrugu 'fra Mladen Hrkać' koja već godinama pruža neprocjenjivu pomoć osobama iz svih krajeva Hrvatske i BiH koje moraju napustiti vlastito mjesto prebivališta i doći u Zagreb na liječenje. To su uglavnom djeca iz siromašnih obitelji koja nemaju nikakva smještaja u Zagrebu, a tu moraju proboraviti neko vrijeme radi liječenja. Udruga im osigurava besplatan smještaj, prehranu, prijevoz, administrativnu podršku, pomoć u nastavku školovanja i sve drugo potrebno za to vrijeme“, piše na www.croexpress.eu, u rubrici Iseljenički info.

Humanitarna udruga 'fra Mladen Hrkać' je neprofitna, nevladina organizacija, registrirana u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a osnovana je 16. lipnja 2012. u Zagrebu. Pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje.

„Volonteri i članovi Udruge dočekuju korisnike prilikom njihovog dolaska u Zagreb, svakodnevno obilaze pacijente koji se nalaze na liječenju u nekoj od zagrebačkih bolnica, donose gotov kuhani obrok, pomažu korisnicima mlađima od 18 godina u školovanju te pomažu članovima njihovih obitelji za vrijeme njihovog boravka u Zagrebu. Udruga je do sada pomogla više tisuća osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su dolazile na liječenje u Zagreb. Korisnici pomoći su smješteni u potpuno funkcionalnim i namještenim stambenim prostorima, na lokacijama koje se nalaze nadomak najvažnijih bolnica, a opremljeni su svim neophodnim prehrambenim proizvodima, higijenskim potrepštinama, tekstilnim proizvodima te kućanskim uređajima“, piše na www.humh.hr.

Udruga koristi pet stambenih prostora koji se nalaze na sljedećim lokacijama u Zagrebu: Lašćinska cesta 94, Jordanovac 67, Trg Stjepana Radića 3 i Sveti Duh 69/1, a u istima može istovremeno boraviti do 40 osoba.

HKM Zug poziva sve da se pridruže dobročiniteljima Udruge i pomognu bolesnoj djeci.

Cijena ulaznice je 25 CHF, a mladi do 15 godina imaju besplatan ulaz.

 

Tekst: Klaudija Klanjčić