Zagreb: Završili su radovi na rampi za osobe s invaliditetom na Trešnjevci

"Rampa će pomoći i svim roditeljima s djecom u kolicima, biciklistima, te osobama starije životne dobi, da lakše komuniciraju na ovom potezu", istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba

 

Na inicijativu građana, u Gradskoj četvrti Trešnjevka-sjever, završeni su radovi na rampi koja će uvelike olakšati kretanje osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.

"Rampa će pomoći i svim roditeljima s djecom u kolicima, biciklistima, te osobama starije životne dobi, da lakše komuniciraju na ovom potezu", istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 434.000 kuna s PDV-om, a završeni su i prije zadanog roka.

"Radovi su trebali trajati 60, a završeni za 45 dana. Rampa je zamišljena kao trokrako stubište s armiranom betonskom konstrukcijom. Ograda je napravljena od inox materijala, izvedena je pješačko-biciklistička staza i uređen je okoliš od strane Zrinjevca. Na jesen planiramo na gornjem dijelu zasaditi još nekoliko stabala", dodao je Damir Đerzić, pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture.

Zadovoljstvo ovakvim projektima nisu skrivali oni kojima je rampa prvenstveno i namijenjena.

"Veseli nas da Grad prepoznaje potrebu za nesmetanom, neovisnom i svakom drugom mogućnšću slobodnog kretanja za osobe s invaliditetom. Naravno, ne samo za osobe s invaliditetom, ali tamo gdje je osigurana pristupačnost za nas, osigurana je i za većinu drugih osoba koje se kreću u javnim gradskim prostorima", izjavio je Janko Ehrlich-Zdvořák, predsjednik Udruge Spinalne ozljede Zagreb.

Iz Grada ističu kako je ovo tek početak, te da će i dalje nastaviti s uklanjanjem arhitektonskih, ali i drugih prepreka, kako bi se svi građani Grada Zagreba mogli nesmetano kretati gradom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti