Udruga Bolje sutra: Projekt 'Muško/ženska posla' za zdravi emocionalni razvoj mladih s invaliditetom

Provedba projekta donijela je rezultate poput višeg znanja korisnika o zdravom odnosu sa suprotnim spolom te višu razinu samostalnih donošenja odluka

 

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra iz Koprivnice provela je dio aktivnosti projekta 'Muško/ženska posla'.

Cilj projekta nastojanje je pružanja psihološke pomoći i podrške zdravom emocionalnom razvoju mladih s invaliditetom, razvijanje samostalnosti, usklađivanje uzajamnih očekivanja, osobni razvoj, izgradnja identiteta, i tome slično.

Provedba projekta donijela je rezultate poput višeg znanja korisnika o zdravom odnosu sa suprotnim spolom, višu razinu samostalnih donošenja odluka, višu razinu donošenja odluka o stupanju u partnerski odnos, višu razinu samopoštovanja i poštovanja suprotnog spola, što će potaknuti višu razinu samopouzdanja, višu razinu vještine u snalaženju u stanju psiholoških kriza, povećan broj partnerskih odnosa, upoznavanje vrsta i oblika nasilja, posljedica nasilja i pomaganje žrtvama nasilja.

Aktivnost je održao stručni tim križevačke Udruge HERA, a projekt je sufinanciran iz programa/projekata u sklopu projekta 'Zdravi grad' Koprivnica za 2017. godinu.

Anita Blažinović