Udruga Bolje sutra: Scenski prikaz 'Tko je Nataša?' o djevojčici s invaliditetom

Priča je to o djevojčici koja je doselila u novi grad i kreće se u invalidskim kolicima, što je razlog da ju djeca u novoj sredini ne prihvaćaju

 

Udruga osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' grada Koprivnice u Područnoj školi Sigetec održala je aktivnost izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja o prihvaćanju različitosti i senzibilizacije djece bez teškoća prema djeci s teškoćama u razvoju pod nazivom 'Tko je Nataša?'.

Scenski prikaz 'Tko je Nataša?' priča je o djevojčici koja je doselila u novi grad i kreće se u invalidskim kolicima što je razlog da ju djeca u novoj sredini ne prihvaćaju jer misle da ne može sudjelovati u njihovim igrama. Dilemu o tom problemu razriješio je psić Pepsi koji je pomogao da djeca bez teškoća prihvate Natašu i uključe ju u svoje igre.

Aktivnost ste provodi u suradnji s Udrugom Roma 'Korak po korak' Koprivničko-križvačke župnije te se dio teksta prevodi na romski bajaški jezik. U razredu u kojem su i učenici romske nacionalne manjine predstava je primljena s oduševljenjem, a učenici su imali priliku sjesti u kolica i isprobati način kretanja djevojčice Nataše. Glumci u predstavi su tzv. inkluzivni volonteri, a voditeljica aktivnosti je volonterka Udruge Adela Jadan.

Anita Blažinović