Festival izjednačavanja mogućnosti: Udruga 'Bolje sutra' sudjelovala u aktivnostima Saveza Alpe Adria

Tijekom festivala održane su aktivnosti s djecom i mladima bez invaliditeta u kojima su članovi udruge i volonteri poučili sudionike što se podrazumijeva pod inkluzijom

 

Udruga osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' iz Koprivnice sudjelovala je na festivalu izjednačavanja mogućnosti INCLUSIA 2018 u Klagenfurtu u Austriji. Nositelj aktivnosti ovog projekta je Udruga 'INCLUSIA, people – as we are' iz Klagenfurta, dok je Udruga 'Bolje sutra' partner s još dvije udruge osoba s invaliditetom iz Mađarske i Slovenije. Projekt financira Saveza Alpe Adria.

Tijekom Festivala održane su aktivnosti s djecom i mladima bez invaliditeta u kojima su članovi Udruge i volonteri poučili sudionike što se podrazumijeva pod inkluzijom, a svi, bez obzira na razlike, mogli su se osjećati kao vrijedan dio zajednice.

Udruga 'Bolje sutra' također je sudjelovala u aktivnostima u školi Europagymnasium u 3. razredu, a predstavili su se plesnom radionicom na kojoj su članovi Udruge i učenici plesali tradicionalne plesove iz Podravine. Aktivnost je pripremila i vodila volonterka Udruge Adela Jadan, a aktivnost izrade tjestenine s koprivama pripremila je i vodila Marija Mraz. Učenici su pripremili društvene i sportske igre, a nakon aktivnosti zajedno su posjetili planetarij.

A. Blažinović

 

Povezane vijesti