Dani otvorenih vrata udruga: Poziv na izradu promotivnog video spota

Najzanimljiviji i najoriginalniji video klipovi će ući u finalnu obradu u izradi promotivnog video spota za potrebe najave Dana otvorenih vrata udruga 2018. na HRT-u i društvenim mrežama

 

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva udruge koje žele promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2018., da se prijave na javni natječaj za sudjelovanje u promotivnom video spotu za promicanje vidljivosti manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018. na HRT-u i društvenim mrežama.

Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje u izradi promotivnog video spota pozivaju se da u kratkom video klipu predstave rad svoje udruge, članove i/ili aktivnosti koje udruga provodi. Najzanimljiviji i najoriginalniji video klipovi će ući u finalnu obradu u izradi promotivnog video spota za potrebe najave Dana otvorenih vrata udruga 2018. na HRT-u i društvenim mrežama.

Promotivni video spot u trajanju od 30 sekundi prikazivat će se u medijima, a promotivni video u trajanju od 120 sekundi koristit će se za promociju na web stranicama https://www.udruge.hr/ i https://udruge.gov.hr/ i Facebook stranici Dani otvorenih vrata udruga.

Smjernice za izradu video klipova: Video se mora snimati u landscape položaju (položeno/ vodoravno), nikako ne snimati uspravno. Video se može se snimati mobitelom ili fotoaparatom ili kamerom. Video se može se snimati uz pomoć selfie štapa ili iz ruke ili neki drugi način. Maksimalno trajanje video klipa je 90 sekundi. Ukoliko se video snima u interijeru, treba se pobrinuti da ima dovoljno svjetla. Ukoliko se video snima na otvorenom, treba paziti da vjetar ne pokvari ton videa. Cilj video klipova je predstavljanje udruge u 90 sekundi sa stajališta udruge (predložene teme: o nama, cilj djelovanja udruge, aktivnosti, gdje se nalazimo, poziv na Dane otvorenih vrata udruga). Želja je da se udruge predstave na što maštovitiji način, snimanjem svoje djelatnosti, opisivanjem sebe u formi intervjua ili pričanjem anegdota, drugim riječima u njihovom prirodnom okruženju.

Rok za prijavu na natječaj traje do 22. travnja 2018. do 23:59 sati. Video klip se postavlja na na vlastiti Facebook udruge koja se prijavljuje na natječaj, uz obavezno označavanje Dani otvorenih vrata udruga (Facebook profil: Dani otvorenih vrata udruga; @DaniUdruga) uz obavezno slanje na email dovu@udruge.vlada.hr  Jumbo mailom ili We Transferom.

Odabir video klipova koji će ući u izradu promotivnog video spota obavit će povjerenstvo Ureda za udruge u suradnji s redateljem Andrejom Korovljevom. Udruge čiji video klipovi će se koristiti u izradi promotivnog video spota bit će nagrađeni za svoj trud jednom objavom na Facebook stranici Dani otvorenih vrata udruga pod naslovom "Udruga u fokusu" u periodu od 7. svibnja do 23. svibnja 2018. u sklopu informiranja javnosti o nadolazećoj manifestaciji.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti