Dubrovnik: Otvoren prvi u svijetu Muzej ljubavnih priča

Kulturno - turistička ponuda Dubrovnika ovih je dana dodatno obogaćena novim, jedinstvenim zabavno - izložbenim prostorom koji je udomio prvu globalnu kolekciju prikupljenih i doniranih ljubavnih priča

 

Posjetitelji Muzeja ljubavnih priča u prigodnom ambijentu mogu iskusiti emotivne crtice iz života stvarnih ljubavnih parova koji su neke od svojih najintimnijih životnih trenutaka odlučili podijeliti s dubrovačkom publikom i posjetiteljima. Među brojnim izloženim eksponatima našla se tako suvenirska šalica iz Švedske koja je neočekivano povezala rastavljenu Amerikanku i Francuza, priča o mladiću koji je svoju buduću suprugu upoznao na sprovodu, kao i emotivna priča o paru pred razvodom koji je odlučio svom braku dati posljednju priliku.

Mnogobrojnim dubrovačkim gostima i turistima sigurno će posebno biti zanimljive izložene autentične povijesne priče, legende i romantični običaji dubrovačkog kraja, a tu je i kutak za ljubitelje popularnih filmskih i TV uspješnica koje su se snimale u Dubrovniku - poput neizostavne Igre Prijestolja, Ratova Zvijezda i Robina Hooda.

I obožavatelji glazbenih nota doći će na svoje i možda se po prvi put upoznati s do sada malo poznatim detaljima iz osobnog života legendarnih svjetskih glazbenika, a bit će otkrivene i osobe koje su nadahnule stvaranje najpoznatijih ljubavnih pop i rock pjesama svih vremena.

Najmlađi posjetitelji Muzeja ljubavnih priča dobili su svoju dječju sobu, dok se svi odrasli posjetitelji i parovi mogu potpisati na Ljubavni zid, te ostaviti svoju zajedničku fotografiju ili selfie i tako pomoći kreirati jedinstvenu posvetu svim zaljubljenima koji su posjetili Dubrovnik, a parovi koji smatraju da je upravo njihova osobna ljubavna priča dovoljno zanimljiva i posebna za uvrštavanje u izložbenu kolekciju - mogu se slobodno javiti u Muzej ljubavnih priča.

Novootvoreni Muzej ljubavnih priča može se od četvrtka 10. svibnja posjetiti u neposrednoj blizini stare dubrovačke gradske jezgre.

Više informacija o Muzeju ljubavnih priča doznajte na web stranici https://lovestoriesmuseum.com i profilima na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

In Portal

 

Povezane vijesti