Udruga Bolje sutra: Predstavljen projekt Razglednice Podravine

"Cilj projekta je suradnja udruga osoba s invaliditetom iz zemalja članica Saveza Alpe adria". poručili su iz Udruge


Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice prošlog je vikenda u Miholjancu kraj Virja predstavila projekt Podravina Postcards/Razglednice Podravine koji je odobren na natječaju Saveza Alpe Jadran.
"Cilj projekta je suradnja udruga osoba s invaliditetom iz zemalja članica Saveza Alpe adria". poručili su iz Udruge.
U Službi ureda župana objasnili su da su direktni korisnici odrasle osobe s invaliditetom, a od aktivnosti održat će se pecanje ribe na tradicionalni način na jezeru Miholjanec, sportske aktivnosti prilagođene osobama s invaliditetom, igranje društvenih igara, radionica izrade skulptura od gline te posjet MOSAIK poduzeću s ciljem razmjene iskustava u zapošljavanju osoba s invaliditetom.
"Očekivani rezultati su jačanje suradnje i razmjena iskustava između partnerskih organizacija s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu te poticanje osoba s invaliditetom da postanu aktivni građani Europske unije, a projekt se provodi do 1. kolovoza", napomenuli su.
Partneri na projektu su Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica područja Središnja Podravina, MOSAIK – socijalno poduzeće iz Austrije i Varstveno delovni center iz Slovenije.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti