Nova Gradiška: Bontech u sklopu humanitarne akcije obitelji Marjanović donirao slušni aparat

"Od srca se svima zahvaljujem na pomoći mojoj obitelji, a prvenstveno Bontechu koji mi je uistinu izašao u susret i učinio moj život sretnijim. Sada lijepo čujem", rekla je Mirjana Marjanović

 

Nakon što smo prošlog prosinca objavili tekst o humanitarnoj akciji za obitelj Marjanović iz Davora, ta je općina hitno zatražila pomoć budući je majka završila iznenada u bolnici zbog teških zdravstvenih problema, a gluhi sin (28) i kćerka (43) koji ovise o njezinoj pomoći nikako nisu mogli izaći na kraj s troškovima života. No,  početkom ovog kolovoza napokon se završilo višemjesečno traganje za slušnim aparatom za njihovu stariju sestru Mirjanu (48).

Inače, u obitelji Marjanović troje djece je rođeno zdravo, a troje s problemima sluha.

Naime, upravo je Mirjana, i sama gluha osoba, koja je preuzela brigu za tada 27-godišnjeg brata i 42-godišnju sestru, preko zajednice na Facebooku 'Bog te ljubi' zamolila za novčanu pomoć.

Međutim, kako je Mirjani sve teže i teže bilo uspostavljati kontakt s okolinom, budući se više nigdje ne proizvodi analogni slušni aparat na koji je navikla, a njezin se pokvario, pozivom na nekoliko adresa od naše strane na odaziv smo naišli jedino u tvrtki Bontech, i u kratkom je roku uprava u Splitu donijela pozitivno rješenje. Odlučili su se odazvati humanitarnoj akciji, objavljenoj na In Portala i na Per aspera ad astra, te pomoći donacijom slušnog aparata vrijednosti od 7.000 kuna.

Bontech Research & Co. vodeći je proizvođač i distributer slušnih aparata te proizvoda za zaštitu sluha u Hrvatskoj.

“Naše je djelovanje započelo prije više od 20 godina u Splitu, a vrlo brzo smo se proširili diljem Lijepe naše kako bismo ostvarili naš primarni cilj – uz pomoć  najmodernije svjetske tehnologije i vrhunskih hrvatskih stručnjaka omogućiti osobama oštećenog sluha da sve čuju i još bolje razumiju. Sluh je osjetilo pomoću kojeg se orijentiramo u prostoru, primamo informacije iz okoline i komuniciramo s drugima, ali i uživamo u glazbi, ugodnim zvukovima, glasu voljene osobe… U Hrvatskoj danas pola milijuna stanovnika ima neku vrstu oštećenja sluha. Bontech je posvećen tome da osobama sa slušnim problemima osigura najsuvremenija slušna pomagala uz pomoć kojih će ili povratiti osjetilo sluha ili zaštititi sluh od daljnjih oštećenja. Imamo prilike često sudjelovati u humanitarnim akcijama, ali se time ne volimo previše hvaliti, dobro se dobrim vraća!“, poručuju iz Bontecha.

Primopredaja digitalnog slušnog aparata izvršena je u ponedjeljak, 6. kolovoza, u prodavaonici Bontecha u Novoj Gradiški.

Mirjanina majka Anka kaže da nikada nije vidjela svoju kćer tako sretnu kao onaj dan kada je prvi puta došla isprobati slušni aparat.

“Od srca se svima zahvaljujem na pomoći mojoj obitelji, a prvenstveno Bontechu koji mi je uistinu izašao u susret i učinio moj život sretnijim. Sada lijepo čujem. Mnoge stvari su mi novina, budući ih tek prvi puta imam priliku čuti. Sve mi je još nekako novo, ali presretna sam i na mojem licu, što mogu potvrditi i moji ukućani, sve je više osmijeha. Sad će biti puno lakše živjeti, a i lakše ću se sporazumijevati s okolinom. Moram priznati da mi nije bilo lako ovo razdoblje, ali zbog teške situacije u obitelji i zbog bolesti bili smo prisiljeni zatražiti pomoć putem medija”, rekla je Mirjana.

Iako je najvažniji dio riješen, a to je slušni aparat za Mirjanu, i dalje ostaje problem financijske naravi pa pozivamo ljude dobra srca koji su u mogućnosti da uplate makar i skromni iznos kako bi pomogli ovoj obitelji koja zaista treba malo za dostojanstveniji život, na račun: IBAN HR3223600003117622086, Mirjana Marjanović, Stjepana Radića 20, 35425 Davor.

Klaudija Klanjčić

Foto: Bontech

 

Povezane vijesti