Virovitičko-podravska županija: U 20 ordinacija Doma zdravlja postavljene informacijske ploče na Brailleovom pismu

Projektom se nastoji uključiti osobe s invaliditetom u život zajednice na ravnopravnoj osnovi s ostalim građanima te omogućiti slijepim i slabovidnim osobama da dobiju sve potrebne informacije o radu svojih ordinacija


U cilju promicanja horizontalnih politika Europske unije koje zagovaraju ravopravnost spolova, zabranu diskriminacije i održivi razvoj, u okviru provedbe EU Projekta "Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji", izrađene su informacijske ploče na Brailleovom pismu koje su postavljene na 20 oridinacija (opće / obiteljske, dentalne medicine, fizikalne medicine…) Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.
Provedenom aktivnošću Projekta nastoji se uključiti osobe s invaliditetom u život zajednice na ravnopravnoj osnovi s ostalim građanima te omogućiti slijepim i slabovidnim osobama da dobiju sve potrebne informacije o radu svojih ordinacija.
Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.", a sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti