I MI SMO ZVIJEZDE Urnebesna manifestacija članova Udruge invalida rada Zagreba

Ovom manifestacijom invalidi rada još su jednom dokazali javnosti da ranjive skupine, u ovom slučaju osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi, itekako zaslužuju imati ravnopravo mjesto u društvu

 

Udruga invalida rada Zagreba kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom "I mi smo zvijezde" ove je godine, u ponedjeljak 10. prosinca, organizirala i u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću.  Kao i u Zagrebu, u Zaprešiću je također ulaz bio slobodan za sve zainteresirane građane.

Članovi Udruge invalida rada Zagreba su gotovo sat vremena zabavljali uzvanike kroz plesne, glazbene, književne i dramske izričaje. Iako je odaziv bio manji nego u Zagrebu, svi su se prisutni dobro zabavili, a osim predbožićne čestitke, invalidi rada još su jednom dokazali javnosti da ranjive skupine, u ovom slučaju osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi, itekako zaslužuju imati ravnopravo mjesto u društvu. Manifestacija je sufinancirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru trogodišnjeg programa "Ars longa, vita brevis". 

- Ove smo godine odlučili besplatnom predstavom darivati i velik broj članova s područja Zagrebačke županije. Stoga pozivam sve vas koji ste propustili naše nastupe u Zagrebu i Zaprešiću da nam se pridružite sa svojim obiteljima i prijateljima u Velikoj Gorici, u utorak, 18. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Zagrebačka ulica 37. Predstava počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan. Svojim ćete nas dolaskom podržati, a mi vam garantiramo vam dobru zabavu - izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba. 

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2018. godine registrirano je 113.592 invalida rada od kojih 27.073 (23,83 posto) u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dok UIR Zagreba trenutno okuplja njih 8.500 odnosno njih 31 posto s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Za tako velik broj invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom na jednom mjestu, UIR Zagreba na svakodnevnoj bazi organizira razne aktivnosti prilagođene i osmišljene upravo za tu populaciju, a zahvaljujući brojnim suradnjama i partnerstvima, ujedno osigurava i raznovrsne popuste, sve s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života te statusa u društvu i zajednici. Više informacija na stranici www.uir-zagreb.hr 
 
Anamarija Lazić 

 

Povezane vijesti