ZAGREB Gradonačelnik Bandić posjetio je Udrugu Anđeli koja okuplja djecu s najtežim invaliditetom

Gradonačelnik je istaknuo kako je u tijeku Javni natječaj za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama te se nada kako će problem navedene Udruge biti riješen u roku od mjesec dana


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u srijedu, 2. siječnja, Udrugu Anđeli. Gradonačelnik se tako odazvao pozivu Agice Filić u emisiji Radija Sljeme 'Zagrebi po Zagrebu'.
Agica Filić majka je djeteta s autističnim spektrom poremećaja koji je uključen u terapijske postupke spomenute Udruge. S obzirom da Udrugu tjedno posjećuje 50-ak djece, prostor je skučen i neprilagođen za iskazane potrebe.
Gradonačelnik je istaknuo kako je u tijeku Javni natječaj za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama te se nada kako će problem navedene Udruge biti riješen u roku od mjesec dana.
- Ništa ne možemo reći dok se natječajna dokumentacija ne otvori i dok ne završi natječaj, kada ćemo vidjeti tko je sve aplicirao i na koje gradske prostore. Bez obzira na to sigurna sam da ćemo riješiti ovaj problem, jer Udruga djeluje i radi s djecom s teškoćama te je u interesu i Grada i roditelja da se nađe primjeren prostor kako bi Udruga mogla nastaviti s radom u uvjetima koje djeca zaslužuju – rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.
Predsjednica Udruge Anđeli Jasna Primorac nada se da će se suradnja s Gradom Zagrebom nastaviti za dobrobit djece i članova Udruge.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti