ZAGREB Predstavnici Udruge za sindrom Down kod gradonačelnika Bandića povodom 20. obljetnice djelovanja

Potpunu integraciju možemo dobiti samo ako  osobama  s sindrom Down  omogućimo zapošljavanje, jer tako izlaze iz sustava socijalne skrbi. Oni su se za to školovali i sposobni su te im treba pružiti i priliku, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike Udruge za sindrom Down, predvođene predsjednicom Natalijom Belošević, u povodu Svjetskog dana sindrom Down i 20. godišnjice Udruge.

Na sastanku je predsjednica Belošević izvijestila gradonačelnika o radu i planovima Udruge koja zastupa interese osoba s Down sindromom grada Zagreba i Zagrebačke županije te potiče njihovo uključivanje u sve segmente života zajednice.

- Zahvaljujem gradonačelniku na dobroj suradnji koju imamo s Gradom. U gradski prostor uselili smo prošle godine, a danas nam je gradonačelnik obećao i zamjenu stolarije, što nas jako veseli - rekla je predsjednica Belošević. Također je istaknula kako je jedan od glavnih ciljeva Udruge zaposliti djecu s Down sindromom nakon završene srednje škole, a gradonačelnik Bandić dao im je podršku po tom pitanju. 

- Jedan od prioriteta Grada je integracija djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u sva područja života, o čemu smo na sastanku i razgovarali. Potpunu integraciju možemo dobiti samo ako im omogućimo zapošljavanje i na taj način izlaze iz sustava socijalne skrbi. Oni su se za to školovali i sposobni su pa im treba pružiti priliku - rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te dodala kako će se Grad 21. ožujka pridružiti Udruzi u obilježavanju Svjetskog dana sindrom Down i na taj način poduprijeti njihove napore o podizanju svjesnosti o ovom problemu.

Udruga za sindrom Down Zagreb, koja broji više od 240 članova, svakodnevno provodi razne igraonice, radionice te edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti