ZAGREB Priručnik za pomoć obiteljima i njegovateljima osoba oboljelih od Alzheimera

Priručnik su izdale Udruge Plava šapa i Merida, a tekstove su napisali vodeći hrvatski stručnjaci za Alzheimerovu bolest te članovi civilnog društva koji se bave ovom bolešću i njezinim posljedicama

 

Udruga za promicanje kvalitete suživota između ljudi i životinja 'Plava šapa' i Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja 'Merida' organiziraju promociju Priručnika za pomoć obiteljima i njegovateljima osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti.

Predstavljanje priručnika održat će se 14. ožujka u 14 sati u dvorani ZG Foruma, Gajeva 27 u Zagrebu.

Priručnik su izdale Udruge 'Plava šapa' i 'Merida', a tekstove su napisali vodeći hrvatski stručnjaci za Alzheimerovu bolest te članovi civilnog društva koji se bave ovom bolešću i njenim posljedicama.

Priručnik će predstaviti autori tekstova:

Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu,
Nataša Klepac, Klinika za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb,
Ljiljana Vrbić, ravnateljica Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb,
Koraljka Kociančić, predsjednica Udruge 'Merida'.

Moderator promocije ove vrijedne publikacije bit će Etore Kociančić, a prisustvovat će i dvije pseće 'zvijezde' projekta Šape za penziće - Mona i Mimi.

Priručnik je objavljen uz financijsku podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Anita Blažinović