SLAVONSKI BROD Osnovan klub 'Plavi cvijet' koji okuplja roditelje i osobe iz autističnog spektra

Klub ima za cilj povezati sve osobe koje osjećaju što je zarobljenost izazvana dugogodišnjim tegobama koje su posljedica autizma

 

Klub 'Plavi cvijet' novi je slavonskobrodski klub roditelja i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra.

 Naime, u prostoru Opće bolnice Dr. Josip Benčević u utorak je održana osnivačka sjednica na kojoj su definirani njegovi ciljevi i misija.

 Inače,  2. travnja obilježava se i Svjetski dan svjesnosti o autizmu te 40 godina djelovanja Saveza udruga za autizam u Hrvatskoj.

 Savez udruga za autizam već 12 godina obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu kako bi se postigla veća razina informiranja i svijesti o poremećaju iz autističnog spektra, kao i o izazovima s kojima se suočavaju osobe s autizmom i njihove obitelji

Osnivačkoj sjednici Kluba 'Plavi cvijet' u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Klub Plavi cvijet' roditelja i osoba s teškoćama autističnog spektra ima za cilj povezati sve osobe koje osjećaju što je zarobljenost izazvana dugogodišnjim tegobama koje su posljedica autizma.

Ciljevi Kluba Plavi cvijet su okupiti roditelje i osobe s poteškoćama autističnog spektra da bi razmjenjivali i dijelili iskustva i podršku u borbu za poboljšanje zdravlja, bolje liječenje, bolje društveno shvaćanje s čim se sve bore obitelji na dugogodišnjem putu ozdravljenja ili prilagodbe življenja, boravku u vrtiću, školi, zajednici i obitelji - rekao  je voditelj ovoga Kluba, Jugoslav Gojković.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti