NACIONALNI DAN CEREBRALNE I DJEČJE PARALIZE Još uvijek nisu prepoznati problemi ove skupine osoba s invaliditetom

Zadatak je društva da osigura uvjete za izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života ove posebice vulnerabilne populacije

 

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom i dječjom paralizom 6. i 7. svibnja u Jastrebarskom organizira radionicu 'Znanjem do socijalnih usluga'.

Dvodnevnom radionicom želi se potaknuti na kvalitetniju suradnju udruga te razvoj mreže usluga s ciljem zadovoljavanja socijalnih potreba i socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom. Naglasak se stavlja na povećanje socijalnih usluga kako bi se obuhvatilo i korisnike koji su prostorno i prometno izolirani.
Ciljana skupina radionice su voditelji i stručni suradnici 31 udruge članice HSUCDP koji će sudjelovanjem u radionici osnažiti kapacitete vlastitih udruga.
Glavne teme radionice: 
- Socijalna politika EU,
- Zakonski okviri i propisi o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga,
- Mogućnosti uključivanja u Mrežu pružatelja usluga,
- Primjeri iz prakse.

Nacionalni dan cerebralne i dječje paralize redovito se obilježava 5. svibnja u cilju senzibiliziranja javnosti o pitanjima s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom u svakodnevnom životu.

Problemi osoba s cerebralnom paralizom, njihovih obitelji i osoba koje o njima skrbe još uvijek nisu dovoljno poznati i prepoznati, a zadatak je cijeloga društva da osigura uvjete za izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života ove posebice vulnerabilne populacije.

I ove će se godine ovaj dan obilježiti nizom manifestacija čiji će zajednički cilj biti poticanje na aktivnosti koje će osobama s cerebralnom paralizom omogućiti puno i ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti