TVRTKA KROKOTEKS Predstavnici ustanove URIHO obišli novu integrativnu radionicu za osobe s invaliditetom

Cilj tvrtke Krokoteks je konstantno povećavati broj zaposlenih osoba s invaliditetom, olakšati im obavljanje radnih zadataka, osigurati podršku, nadzor i vodstvo stručnog osoblja koje radi u integrativnoj radionici

 

Prošli tjedan, točnije u petak 3. svibnja, prostore integrativne radionice Krokoteks d.o.o. u Svetom Ivanu Zelini posjetila je  ugledna delegacija.

Među Krokoteksovim gostima bila je državna tajnica Majda Burić, saborska zastupnica  Ljubica Lukačić, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc sa suradnicima,  savjetnik ministra  Ante Vučić, Diana Kralj ravnateljica Centra za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb sa suradnicima te Josip Držaić predsjednik Udruge Osvit  i ravnatelj ustanove URIHO sa suradnicima. Tek da podsjetimo, ustanova URIHO najveća je zaštitna radionica za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, s tradicijom dugom više od sedam desetljeća.

 

Krokoteks d.o.o. tvrtka je s višegodišnjim iskustvom u tekstilnoj industriji  u području proizvodnje, najma i pranja tekstila. Krokoteks d.o.o. trenutno zapošljava 22 djelatnika od kojih 14 osoba s invaliditetom s čijim zapošljavanjem su započeli krajem 2016. godine.

Status integrativne radionice ostvarili su 19. listopada 2018. godine, na čemu su iznimno ponosni.  Vlastitim sredstvima i sredstvima  ZOSI-a  odobreni su poticaji koji su uloženi u razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju olakšavanja radnog procesa osobama s invaliditetom, zapošljavanja  i održavanja njihove zaposlenosti.

Vizija  Krokoteksa je konstantno povećavati broj zaposlenih osoba s invaliditetom, olakšati im obavljanje radnih zadataka, osigurati  stručnu podršku, nadzor i vodstvo stručnog osoblja koje radi u integrativnoj radionici. Prilikom posjeta  gosti su upoznati  sa svim aktualnostima i specifičnostima radne sredine.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti