UDRUGA SRCE Početna konferencija projekta 'Osobni asistent'

Projektom je zaposleno devet osobnih asistenata na pola radnog vremena i jedan osobni asistent na puno radno vrijeme koji će pružati uslugu osobne asistencije dvjema korisnicama

 

U četvrtak 23. svibnja 2019. godine u Kući Srčeko Udruge Srce održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen nastavak europskog projekta 'Osobni asistent'. Projektom vrijednosti u iznosu od 1.833.849,30 kuna osigurana je usluga osobne asistencije za 11 osoba s invaliditetom (četiri korisnika s tjelesnim teškoćama i sedam korisnika s intelektualnim teškoćama). Projekt je odobren u okviru poziva 'Razvoj usluge osobe asistencije za osobe s invaliditetom', a financiran iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 22.3.2019. do 22.3.2021. godine.

Projektom je zaposleno devet osobnih asistenata na pola radnog vremena i jedan osobni asistent na puno radno vrijeme koji će pružati uslugu osobne asistencije dvjema korisnicama. Voditeljica projekta i koordinatorica rada osobnih asistenata Marija Dugac predstavila je projekt po elementima provedbe: pružanje usluge osobne asistencije, promidžba i vidljivost te upravljanje projektom i administracija. Također se osvrnula na aktivnosti koje su dosada provedene u sklopu projekta.

Nastavkom projekta osigurana je usluga osobne asistencije za dvije nove korisnice koje su na konferenciji iznijele svoja dosadašnja iskustva te ispričale kako je usluga osobne asistencije poboljšala kvalitetu njihovih života kao i života njihovih obitelji te otvorilo put prema neovisnom življenju. Njihove osobne asistentice govorile su o svojim početnim očekivanjima i izazovima s kojima su se susrele ulaskom u projekt.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 70-ak ljudi, zaposlenika, članova, partnera i ostalih članova lokalne zajednice. Uzvanicima su podijeljeni promotivni materijali, a konferencija je završila prigodnim domjenkom.

In Portal

 

Povezane vijesti