DRUŠTVO MS ISTARSKE ŽUPANIJE Obilježen Svjetski dan multiple skleroze

Događaj je organiziran s ciljem upoznavanja građana s raznolikošću ove bolesti koja stvarno ima tisuću lica. Članovi udruge su simbolično pustili balone s helijem u zrak, dijelili iste te balone i letke građanima te predstavili rad udruge

 

Društvo multiple skleroze Istarske županije je povodom Svjetskog dana multiple skleroze organiziralo obilježavanje istog pod nazivom 'Moja nevidljiva MS'. Događaj se održao ove subote u Puli, ispred Zlatnih vrata (Slavoluk Sergijevaca) kako bi građane upoznali s raznolikošću ove bolesti koja uistinu ima tisuću lica.

- Dijagnoza je dosta naporna, nevidljiva, nerazumljiva, kako našoj okolini tako ponekad i nama samima - poručili su oboljeli.

Nitko od bližnjih je ne vidi, zna raditi svakojake probleme i nazivamo je bolest s tisuću lica, ali je zato oboljeli jako osjete.

Podršku organizatorima i oboljelim članovima došli su pružiti pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, Sonja Grozić-Živolić, gradska pročelnica za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, kao i ravnatelj srednje Medicinske škole Pula Ivan Žagar s učenicima.

Tijekom događaja članovi udruge su simbolično pustili balone s helijem u zrak, dijelili iste te balone i letke građanima, te predstavili rad udruge.

- Veliko hvala Radio MAESTRALU koji je bio naš medijski pokrovitelj kao i svima koji su cijelo vrijeme uz nas te podržavaju naš rad i trud na bilo koji način jer i to malo nama jako puno znači - kazali su iz udruge.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti