UDRUGA FALA Konjički kamp 'Pet priča uz konjska bića' za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom

U pet dana Kampa djeca će u svakodnevno osmišljenom programu savladati mnoštvo vještina uz konje, postati dijelom tima, ali i 'krda', naučiti osnove kretanja uz konje i jahanja, brinuti se o konjima uz ostali raznovrstan program

 

Udruga za promicanje socijalne osjetljivosti, zaštite i poboljšanja kvalitete života i popularizacija terapijskog i rekreativnog jahanja 'Fala' organizira Konjički kamp 'Pet priča uz konjska bića' za djecu i mlade od deset do 18 godina u razdoblju od 17. do 21. lipnja. Ovaj kamp, uz ostale, nudi sadržaje i za djecu s teškoćama te osobes invaliditetom.

- Ako već niste isplanirali odlazak na more sa završetkom školske godine, na samo deset minuta od zagrebačke Ilice nudimo vam mogućnost petodnevnog i cjelodnevnog boravka uz konje. Konjički kamp za djecu i mlade od deset do 18 godina osmišljen je kako bi polaznicima kampa u potpunosti približio svijet konja. Mjesta su ograničena kako bismo osigurali visoku kvalitetu našeg kampa - primamo do osam polaznika. Naša misija nije samo razvijanje jahačkih vještina, već i osobni razvoj svakog pojedinca – poručuje organizator.

Kako je najavljeno, u pet dana Kampa, od 9 do 17 sati, djeca će u svakodnevno osmišljenom programu savladati mnoštvo vještina uz konje, postati dijelom tima, ali i 'krda', naučiti osnove kretanja uz konje i jahanja, brinuti se o konjima uz ostali raznovrstan program.

- Svaki dan ima jednu temu pa jednostavno i sistematično uvodi polaznike u svijet konja. Polaznici Kampa naučiti će tko su zaista te čarobne životinje, kako one funkcioniraju, kako komuniciraju, kakva briga im je potrebna da bi ostali zdravi i sretni, kako mi s njima možemo uspostaviti kontakt i komunikaciju. Također, polaznici će jahati i savladati osnovne elemente iz škole jahanja na konju. U našem kampu nudimo jednu posebnost koja se odnosi na uspostavljanje odnosa s konjem prilikom timarenja, ali i rada s konjem dok šećemo pored njega i savladavamo raznolike zabavne vježbe s poda (pored konja) te edukativno-zabavni filmovi. Očekuju vas brojne informacije i aktivnosti poput predavanja o evoluciji konja, upotrebi konja kroz povijest, popodnevno video-kino u štali na balama sijena, timsko učenje i prezentacija naučenog, osvještavanje govora tijela i energije koju odašiljemo u okolinu, čišćenje konja i njihovog prostora, osnove jahanja, odmaranje na travnjaku pored konja i još mnogo toga. Ako želite postati dio našeg krda na pet dana i osjetiti što znači živjeti uz konje, pridružite nam se! – stoji u objašnjenju programa.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti