KARLOVAČKA ŽUPANIJA Projekt 'Podrška osobama s invaliditetom za veću uključenost u zajednicu'

Opći cilj projekta je pružati usluge informiranja i savjetovanja osobama s invaliditetom te povećati raznovrsnost inovativnih socijalnih usluga koje doprinose boljoj kvaliteti življenja

 

Prošli je tjedan potpisan ugovor za provedbu projekta 'Podrška osobama s invaliditetom za veću uključenost u zajednicu'. Projekt je apliciran na Javni natječaj za financiranje projekata organizacija civilnog društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji za 2019. godinu.

Opći cilj projekta je pružati usluge informiranja i savjetovanja osobama s invaliditetom (članovi i korisnici usluga) u njihovim domovima te povećati raznovrsnost inovativnih socijalnih usluga koje doprinose boljoj kvaliteti življenja i rješavanju problema osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Projekt će se provoditi kroz sedam mjeseci, a planirane aktivnosti su obilasci osoba s invaliditetom (članova i korisnika usluga) u njihovim domovima te prikupljanje socio-anamnestičkih podataka kako bi dobili što jasniji uvid u čimbenike koji im otežavaju uključivanje u zajednicu, kao i pružanje informacija i savjetovanja osobama s invaliditetom u njihovim domovima iz područja invaliditeta, zdravstvene i socijalne zaštite (pravo na ortopedska pomagala, rehabilitaciju  i slično), zapošljavanja i svim drugim elementima koji doprinose boljoj kvaliteti življenja.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti