ZAJEDNO ZA NINU Konavle pomažu mladoj djevojci s invaliditetom da nastavi skupo liječenje

Za nastavak oporavka ukupni troškovi iznose više od pola milijuna kuna, koje obitelj Đivanović sama ne može izdvojiti. Brojne konavoske udruge i organizacije, uz podršku lokalne zajednice, organiziraju niz događanja za Nininu rehabilitaciju

 

U Konavlima u narednom periodu kreće program 'Zajedno za Ninu' koji se organizira za mladu dvadesetjednogodišnju Mariju Nikoletu (Ninu) Đivanović . Nina je, u travnju ove godine, u prometnoj nezgodi ozljedila leđnu moždinu te se nalazi u Zagrebu na dugotrajnoj rehabilitaciji.

Dosadašnje liječenje i rehabilitacija je financirana sredstvima HZZO-a uz značajne troškove obitelji. Brojne konavoske udruge i organizacije, uz podršku lokalne zajednice, organiziraju niz događanja za Nininu rehabilitaciju.

U okviru programa prvoga vikenda, u nedjelju 4. kolovoza 2019. je događanje 'Trčimo za Ninu' gdje će se u Cavtatu okupiti sportski klubovi i šira javnost na utrci koja se organizira oko cavtatskoga rata kako bi poslali poruku zajedništva i podrške Nini i svim drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Drugoga vikenda 11. kolovoza 2019. u Pridvorju 'Plešemo za Ninu.' Domaćin događanja je KUD Stjepan Radić, čiji je Nina dugogodišnji član, a u programu nastupaju još i KUD Čilipi i KUD Vlaho Bukovac – klapa Ragussavecchia.

U srijedu, 14. kolovoza 2019. 'Pjevamo za Ninu uz koncert legendarne Crvene Jabuke na malonogometnom igralištu u Ljutoj.

Organizacijski odbor ove inicijative okuplja predstavnike brojnih konavoskih udruga i organizacija uz snažnu podršku lokalne zajednice s ciljem prikupljanja financijskih donacija na Ninin račun za potrebe njenog lječenja i rehabilitacije.

Za ovu priliku je otvoren i Facebook profil Zajedno za Ninu i web starnica Zajedno za Ninu gdje će se moći pratiti najave i aktivnosti u okviru programa, informacije o tijeku Ninine rehabilitacije, ali i podaci za uplatu financijskih donacija.

Nina je cijelo ovo vrijeme potpuno svjesna situacije u kojoj se nalazi i puna optimizma, nade i volje za ustrajnu borbu koja joj predstoji kako bi njeno zdravstveno stanje što više napredovalo, kako bi završila fakultet te što samostalnije i kvalitetnije nastaviti živjeti.

Ukoliko želite pomoći Nininoj rehabilitaciji, svoju donaciju možete uplatiti na sljedeći žiro račun:

Marija Nikoleta Đivanović (Nina)

HR1623400093112324772

uz naznaku 'Darovanja za zdravstvene potrebe'

SWIFT: PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)

OIB: 35223676954 (za poslovne subjekte)

Anita Blažinović