PRO MENTE HRVATSKA Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama

Pružatelji usluge u sklopu projekta prolaze edukaciju za rad te mogu razvijati vještine potrebne za pružanje kvalitetne socijalne usluge i nakon završetka projekta

 

Pro Mente Hrvatska pruža uslugu osobne asistencije osobama s mentalnim i intelektualnim teškoćama u sklopu projekta 'Plavo Sunce', koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Navedeni projekt je nastavak prve faze projekta Plavo sunce. Projekt je pružio vrijedna iskustva za provoditelje i poslodavce te za uključene korisnike i osobne asistente. Žele primjere dobre prakse proširiti na nove korisnike te uključiti nove zainteresirane osobe za rad jer je ovo usluga koja je već sad potreba i predviđaju da će se jednom standardizirati i osigurati prema stvarnim potrebama za svaku osobu. Krajnji cilj projekta je razvoj usluge osobne asistencije, ljudskih potencijala i socijalno uključivanje osoba s invaliditetom.

Pružatelji usluge u sklopu projekta prolaze edukaciju za rad te mogu razvijati vještine potrebne za pružanje kvalitetne socijalne usluge i nakon završetka projekta. Poslovi osobnog asistenta ovise o stupnju potrebe za podrške u određenim aktivnostima te potrebama korisnika kako bi održavao optimalnu kvalitetu života te se poticalo socijalno uključivanje korisnika, a samim time razdijelilo asistenciju koju pružaju aktualni asistenti koji su često članovi obitelji.

Riječ je o radu na nepuno radno vrijeme, pola radnog vremena, 20 sati tjedno koji su fleksibilni i u dogovoru s korisnikom uz poštovanje odrednica Zakona o radu i Ugovora o radu Vas i Pro Mente Hrvatska kao poslodavca. Posao nije univerzalan ali postoje načela kojih je važno pridržavati se za zaštitu Vas i korisnika te kako bi se usluga pružala bez negativnih posljedica na obje strane.

Potreba za asistentima je na području grada Zagreba te Splita.

U linku je članak u kojem osobni asistent iznosi svoje iskustvo o poslu koji varira od korisnika do korisnika: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/kako-je-raditi-kao-asistent-osoba-s-invaliditetom-20150720

Uvjeti za rad je završena srednja škola ili osnovna škola i tečaj za njegovatelja ili osobnog asistenta.

Više informacija možete dobiti kontaktiranje mailom ivana.poslon@pmh.hr ili putem telefona na broj 01/5506005; 099/6020005 u vrijeme od 10 do 17 sati.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti