Ministrica Opačić: Gdje je nestao novac za Noru Šitum i što je uzrokovalo smrt djevojčice u Rijeci

"Naši građani su jako spremni u humanitarnim akcijama pomoći i dati i zadnju lipu, a najčešće su to umirovljenici. Nažalost, ta afera bacila je ružno svijetlo na takve humanitarne akcije, pa ćemo se potruditi da sve rasvijetlimo", istaknula je ministrica socijalne politike i mladih

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je danas da bi u vezi slučaja donacija za Noru Šitum inspekcije do petka trebale doznati na čijem računu i koliko ima novaca od humanitarne akcije za preminulu djevojčicu.
"Najvažnija nam je financijska inspekcija kojoj treba nešto više vremena i nadam se da će do petka imati sve pokazatelje, a onda ćemo to predočiti pa ćete točno znati na čijem računu su novci i koliko novaca", rekla je Opačić novinarima nakon dodjele stipendija studentima iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji.

Slične situacije, u kojima se mora sudski odlučivati što s prikupljenim novcem, trebao bi spriječiti Zakon o humanitarnoj djelatnosti, najavila je Opačić dodavši kako će do kraja tjedna obaviti konzultacije s pojedinim udrugama, koje već dugo obavljaju taj posao, kao što su Rotary klub i Zaklada "Ana Rukavina".

"Naši građani su jako spremni u humanitarnim akcijama pomoći i dati i zadnju lipu, a najčešće su to umirovljenici. Prošle godine su donirali više od 77 milijuna kuna, mnogima su ti novci spasili život ili su pomogli podići kvalitetu života. Nažalost, ta afera bacila je ružno svijetlo na takve humanitarne akcije, pa ćemo se potruditi da sve rasvijetlimo", istaknula je Opačić.

Na upit o smrti dvogodišnje djevojčice u Rijeci Opačić je napomenula da je jučer inspekcija bila u Centru za socijalnu skrb u Rijeci, pa očekuje njihov izvještaj do kraja radnog dana.

"Vidjet ćemo, policija radi svoj posao, DORH radi svoj posao. Za sada ne bismo nikoga krivo optužili je li doista bilo nekih propusta ili ne", rekla je Opačić novinarima.

Istraga o smrti dvogodišnje djevojčice u Rijeci, koju su prošloga tjedna mrtvu u stanu pronašli djelatnici Hitne pomoći nakon što ih je telefonom pozvala njezina majka, još uvijek traje.

Dok se čekaju rezultati toksikoloških vještačenja koji bi trebali konačno razjasniti točan uzrok smrti, policija pokušava utvrditi koliko su utemeljene sumnje da smrt djevojčice nije samo nesretan slučaj, nego je riječ o mogućem kaznenom djelu, piše Novi list.

In-Portal / Hina

Foto: PIXSELL