Kap za slatke: Pokažite kap dobrote za naše mališane oboljele od dijabetesa

Ova akcija namijenjena je isključivo djeci, a inzulinska pumpa omogućuje poboljšanje regulacije bolesti i prevenciju svih mogućih komplikacija

Humanitarna akcija “Kap za slatke“ traje do 2. prosinca ove godine. Svaki vaš poziv na broj telefona 060 8085 (cijena iz fiksne mreže iznosi 3,75 kune, a iz mobilne mreže 5,05 kuna , pdv uključen) pomoći će kupnji inzulinskih pumpi. Cijena jedne je 20.850 kuna, a planira se kupnja 30 inzulinskih pumpi.
Šećerna bolest ili dijabetes, poremećaj je razine šećera u krvi žlijezde gušteraće, koji se događa kada gušterača prestane potpuno ili djelomično proizvoditi hormon inzulin ili proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu. U Republici Hrvatskoj od šećerne bolesti bolujeviše oko 320.000 osoba, od čega oko 1000 djece s godišnjim prirastom od više od 100 djece. Ova akcija namijenjena je isključivo djeci, a inzulinska pumpa omogućuje poboljšanje regulacije bolesti i prevenciju svih mogućih komplikacija.
Vrhunac akcije se organizira 14. studenog, dakle na datum kada se obilježava i Svjetski dan šećerne bolesti te dan Ujedinjenih naroda. Tada će se odigrati humanitarna vaterpolo utakmica u 18.00 sati u Zimskom plivalištu Mladost u kojoj će sudjelovati eminentna imena hrvatskog sporta i estrade. Dan će završiti velikim humanitarnim koncertom koji će se održati u 20.00 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Na koncertu će nastupiti Boris Novković, Maja Šuput, Neki to vole vruće, Novi fosili, Goran Karan i drugi. U toku koncerta bit će aktivan pozivni centar, gdje će na telefonske pozive odgovarati poznate osobe s hrvatske društvene i političke scene.
Projekt se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.
Možete pomoći i uplatom na humanitaran račun akcije "Kap za slatke“ HR53 2402006 1500030936.
Detalje o akciji potražite na web stranici www.kapzaslatke.hr

In-Portal