Predstavnici iz Hrvatske na regionalnoj konferenciji 'Odnos politike i prakse u razvoju inkluzivnog obrazovanja u zemljama regije'

Iz svake države u radu konferencije sudjelovale su dvije predstavnice/predstavnika ministarstva nadležnog za obrazovanje, osnovne škole s iskustvom u inkluzivnom obrazovanju te nevladinih udruga koje provode programe podrške inkluzivnom obrazovanju

U Budvi je održana Konferencija "Odnos politike i prakse u razvoju inkluzivnog obrazovanja u zemljama regiona".  Organizator Regionalne konferencije je Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju NVU "Staze".
Na Konferenciji su sudjelovali predstavnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije.
Iz svake države u radu konferencije sudjelovale su dvije predstavnice/predstavnika ministarstva nadležnog za obrazovanje, osnovne škole s iskustvom u inkluzivnom obrazovanju te nevladinih udruga koje provode programe podrške inkluzivnom obrazovanju.
Direktor Centra znanja PROFECTUS održao je dva predavanja na temu "Europska iskustva" i "Analiza prepreka ranoj detekciji/ intervenciji i inkluziji u opčinama Pljevlja i Bijelo Polje, moderirao je rad Konferencije i prezentirao rad u grupi na temu "Profesionalno usavršavanje nastavnika". Tijekom Konferencije razmijenjena su brojna iskustva organizacije i provedbe inkluzivnog obrazovanja u svim državama sudionicama. Predstavnici Hrvatske bili su:
- Darko Kobetić, direktor Centra znanja PROFECTUS
- Jelena Kovačević, predstavnica Udruge "Srce" Sv. Ivan Zelina
- Jozefina Kranjčec, predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida
- Robert Cimperman, viši savjetnik za djecu s teškoćama u Agenciji za odgoj i obrazovanje
- Vesna Budak, predsjednica Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "Put u život" - PUŽ
Moderator Konferencije bio je Darko Kobetić, prof.reh. te direktor Centra znanja PROFECTUS.
Konferencija je organizirana uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, Ministarstva financija Crne Gore, UNICEF-a u Crnoj Gori.

In-Portal