Nacionalna i sveučilišna knjižnica: Humanitarni koncert Joea Meixnera ‘Srcem i glazbom za djecu’

Joe Meixner svjetski je poznati austrijski pijanist, aranžer, producent i skladatelj hrvatskog podrijetla koji je svoju karijeru izgrađivao u svjetskim glazbenim metropolama

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji sa Zakladom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te Klinikom za dječje bolesti Zagreb organizira u velikom predvorju Knjižnice u subotu, 10. prosinca 2016., u 19 sati, veliki humanitarni božićni koncert ‘Srcem i glazbom za djecu’, na kojem će nastupiti diljem svijeta poznati austrijski pijanist hrvatskog podrijetla Joe Meixner te njegov gost, istaknuti hrvatski pjevač Miro Ungar.

Ideja o božićnom koncertu Joea Meixnera javila se u kolovozu, tijekom njegovog posjeta Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ovo predblagdansko vrijeme pokazalo se idealnim da on dobije i humanitarno značenje. Sredstva prikupljanja od donacija i prodaje karata donirat će se u cijelosti Odjelu za traumatologiju, opekline i plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, u svrhu nabave visoko sofisticiranog kreveta za najviše zahtjeve njege te inovativnih tehnologija virtualne stvarnosti u kontroli boli za potrebe dugotrajnog liječenja djece s teškim opeklinama. Opeklinska rana je česti oblik ozljede u djetinjstvu, a teško opečeno dijete jedno je od najtežih kirurških pacijenata uopće, istaknuto je od strane Knjižnice.

“Humanitarno djelovanje nije naša temeljna misija, ali je u suradnji s našom Zakladom svakako misija koja nas čini plemenitijima i koja pokazuje da nam je srce otvoreno i spremo pomoći”, istaknula je dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, na konferenciji za novinare održanoj povodom nadolazećeg koncerta.

Joe Meixner svjetski je poznat i priznat austrijski pijanist, aranžer, producent i skladatelj hrvatskog podrijetla koji je svoju glazbenu karijeru izgrađivao u svjetskim glazbenim metropolama. Iako poznat kao jazz virtuoz, kao strastveni se pijanist nije ograničio samo na jednu vrstu glazbe nego je poput malobrojnih prešao preko tradicionalnih stilova te stvorio vlastiti jedinstveni stil. U svojim interpretacijama ujedinjuje klasičnu i romantičnu glazbu, a na njegovim se koncertima mogu čuti djela Chopina, Brahmsa, Debussyja, Rodriga ili Stinga. Izumitelj je metode terapije glazbom – Piano medicine, rečeno je iz Knjižnice

Također, organizatori su istaknuli da je Odjel za traumatologiju, opekline i plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb najveći specijalizirani odjel za sveobuhvatno intenzivno i kirurško liječenje opeklina i njihovih posljedica u dječjoj dobi u našoj zemlji: “Godišnje se na njemu liječi oko 300 djece s opeklinama i njihovim posljedicama. Njihovo liječenje dugotrajno je i zahtjevno, a troškovi nužni za njihov oporavak često su iznimno visoki. S obzirom na osjetljivost njihova stanja i nužnost što potpunijeg oporavka za kvalitetu budućeg života, čitav tim liječnika, medicinskih sestara i terapeuta trudi se iznaći nove načine kako bi im dugotrajan boravak u bolnici učinili što bezbolnijim i ugodnijim, a oporavak čim potpunijim. Zato im je u tome potrebna i naša pomoć.”

Organizaciju koncerta omogućili su brojni partneri i prijatelji: Adria Grupa, APIN, Eldra, Euro-Unit group, Franck, Grand auto, Interpolis produkacija, Panon trade d.o.o., Panorama hotel, Tim zip, Vult, X-ica i Yamaha.

Preuzimanje ulaznice uz donaciju od 100 kn moguće je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu radnim danom od 8 do 21 sat.

Podaci za uplatu donacija:

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

IBAN HR0223400091110601984 (PBZ)

OIB 05239600666

Informacije i kontakt: Sandi Antonac

tel: 01/6164 129; mob: 099 310 89 62

e-pošta: zaklada@nsk.hr

Klaudija Klanjčić