Nacionalna i sveučilišna knjižnica: Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković za 2017.

Nagrada uključuje objavljivanje zbirke pjesama, plaketu i novčani iznos u visini od 10.000 kuna

 

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu ‘Nagrade Anđelko Novaković’ za neobjavljenu zbirku pjesama, objavljeno je 18. svibnja 2017. na internetskim stranicama Knjižnice.

“Kandidati za Nagradu, osobe do 35 godina starosti, obvezni su dostaviti cjelovitu, neobjavljenu zbirku pjesama, napisanu na hrvatskome jeziku i otipkanu na pisaćem stroju ili računalu, kratak životopis i podatke za kontakt. Nagrada uključuje objavljivanje zbirke pjesama, plaketu i novčani iznos u visini od 10.000 kuna”, objašnjeno je od strane organizatora.

Kandidati svoje radove trebaju dostaviti povjerenstvu Vijeća ‘Nagrada Anđelko Novaković’ na e-adresu: zaklada@nsk.hr, najkasnije do 15. rujna 2017., a Nagrada će biti dodijeljena u Zagrebu u Mjesecu hrvatske knjige.

U objavljenom tekstu istaknuto je da ‘Nagrada Anđelko Novaković’ nosi ime uglednoga pjesnika, esejista i književnoga kritičara, koji je svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini. Utemeljena je s namjerom poticanja literarnoga stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih.

Više o svemu može se pročitati na stranici www.nsk.hr.

Klaudija Klanjčić