Split: Treći međunarodni znanstveni skup 'Knjiga i društvo'

Svrha skupa je raspraviti teorijska i praktična pitanja vezana uz ulogu knjige, odnosno potaknuti dijalog o njezinu utjecaju u prošlosti i sadašnjosti te izglede u budućnosti

 

Treći međunarodni znanstveni skup pod nazivom 'Knjiga i društvo: socijalna, filološka i intelektualna povijest i sadašnjost knjige' održat će se u Splitu od 26. do 27. rujna 2017. u organizaciji Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta u Splitu te Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, uz potporu Književnoga kruga Split.

Skup se održava u sklopu manifestacije 29. knjiga Mediterana, a kako ističu organizatori, svrha je raspraviti teorijska i praktična pitanja vezana uz ulogu knjige, odnosno potaknuti dijalog o njezinu utjecaju u prošlosti i sadašnjosti te izglede u budućnosti.

Kako organizatori najavljuju, ponuđene su različite i aktualne interdisciplinarne teme koje se tiču povijesnog i suvremenog odnosa knjige i društva, a predloženi popis ne ograničava pojedinačna kreativna razmišljanja o knjizi i njezinoj važnosti za svako društvo, za Hrvatsku i globalno okruženje. Predavači mogu izložiti svoje teorijske spoznaje ili rezultate kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja koji doprinose razumijevanju i vrednovanju knjige kao intelektualnog, filološkog, socijalnog i materijalnog objekta.

Prijave sažetaka za izlaganje na Skupu primaju se do 10. srpnja 2017., a obavijest o prihvaćanju izlaganja bit će dostavljena elektroničkim putem do 16. kolovoza.

Sažeci, kao i pitanja vezana uz organizaciju Skupa, šalju se elektroničkom poštom na email adresu koordinatorice Ivanke Kuić: kuicivanka@gmail.com, a sažetak i naslov rada potrebno je dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kotizacija do 14. rujna u iznosu od 300 kuna s uključenim PDV-om, a od 15. do 22. rujna u iznosu od 500 kuna s uključenim PDV-om, uključuje sudjelovanje, radne materijale, piće dobrodošlice, osvježenja u stankama i večeru. Studenti/ce i osobe u pratnji ne plaćaju kotizaciju.

Više informacija na stranici www.nsk.hr.

Klaudija Klanjčić