K'o Zmaj: Zagrebački bend koji vas neće ostaviti ravnodušnim objavio prvi video spot

K'o Zmaj nastoji izraziti svoje autorsko srce i oživiti duh kod prolaznika namjernika, priuštiti osjećaj postojanja, sreću, ushit i potaknuti poneko dublje promišljanje o svijetu, univerzumu i svemu između

 

Nakon albuma prvijenca 'Preko obzora' izdanog 2015. godine, koji je i dalje dostupan za besplatno skidanje na stranici kozmaj.bandcamp.com/releases, zagrebačka šestorka K'o Zmaj objavila je i svoj prvi videospot. Pjesma se zove 'Problem' i možete je poslušati i spot pogledati na www.youtube.com/watch?v=9a58TEy0xs0.

Spot je producirao SkyLens Studio, a redateljske palice se prihvatio Goran Horvatinec.

‟Bend se ne oslanja na neki određeni smjer u glazbi, nego po potrebi uzima ono iz glazbe što smatra pogodnim za neku pjesmu. Samo ime je neka vrsta osobne iskaznice ovog sastava, jer se zaziva ljudska ustrajnost i postojanost duha nasuprot preprekama na koje čovjek nailazi. Dio pjesama je donekle socijalno i društveno angažiran, ali to nije glavna osobina ove glazbe, nego je ona okrenuta čovjeku i nastoji pokriti što širi spektar ljudskih stremljenja“, rekao nam je još davne 2014. godine u svojoj priči frontmen i osnivač benda, Ozren Jurić.

K'o Zmaj je po pitanju glazbe, kako dečki sami za sebe kažu, eklektičan, a po pitanju stava angažirani rock bend teške poezije s povremenom zezancijom. Jedna od ključnih karakteristika su riječi koje često ulaze u domenu socijalno osjetljive tematike, okrenute su čovjeku, a generalno nastoje pokriti što širi spektar ljudskih stremljenja. Iz tog razloga, bend nastoji obojati pjesme u što više žanrova, da bi ih tako dočarali što je moguće atmosferno preciznije i uvjerljivije. S odsviranih '30 i kusur gaža' po raznim paletama i pozornicama, K'o Zmaj nastoji izraziti svoje autorsko srce i kod slučajnih prolaznika, kao i oživiti duh kod prolaznika namjernika, priuštiti osjećaj postojanja, sreću, ushit i potaknuti poneko dublje promišljanje o svijetu, univerzumu i svemu između.

Ostale informacije, kao i datumi nadolazećih koncerata, na njihovoj Facebook stranici www.facebook.com/kozmajband.

Damir Fatušić