Humanitarna akcija: Kupite slikovnicu 'Galeb ROKO i dječak PETAR' i podržite udrugu 'Moje dijete Solin'

Slikovnicu je napisala Marijana Ivanović, članica Udruge i mama dječaka Petra koji ima Down sindrom

 

U sklopu Humanitarne akcije 'Kupimo slikovnicu – podržimo rad udruge Moje dijete Solin' Gradska knjižnica Solin i udruga Moje dijete pozivaju vas na predstavljanje slikovnice 'Galeb ROKO i dječak PETAR' u srijedu 11. travnja s početkom u 19 sati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin.

Slikovnicu je napisala Marijana Ivanović, članica Udruge i mama dječaka Petra koji ima Down sindrom, a glavni je lik ove priče koja se događa u jednoj solinskoj osnovnoj školi. Zanimljivosti ove priče je što sadrži flash kartice pomoću kojih djeca s teškoćama u razvoju, kao i djeca koje uče čitati lakše razumiju tekst. O knjizi će govoriti Ivana Šabić, prof. logoped i Marijana Ivanović, autorica. U programu sudjeluju učenici 2. razreda OŠ Vjekoslav Parać - PŠ Vranjic i Domina Luetić, flauta.

Sav prihod prikupljen od prodaje slikovnice namijenjen je udruzi Moje dijete za financiranje unaprjeđenja rada Udruge čiji su korisnici djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Humanitarna akcija traje od 3. travnja do 30. lipnja 2018. godine, a slikovnica se može kupiti po cijeni od 70 kuna u Gradskoj knjižnici Solin i u prostorijama Udruge.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Moje dijete Solin osnovana 2003. godine. Cilj rada Udruge je promicanje, razvitak i unaprjeđenje  svekolikih prava djece s teškoćama u razvoju (s intelektualnim teškoćama, s cerebralnom paralizom, djece s autizmom, komunikacijskim teškoćama, poremećajima pažnje i drugim teškoćama u razvoju i sindromima), osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, odnosno s ciljem unaprjeđenja kvalitete njihova života, te medicinske, socijalne, pravne i druge  zaštite. 

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti