Udruga pokret za čovjeka: Koncert za humanitarnu akciju 'Zakotrljajmo zajedno'

Kroz program 'Olakšajmo im godine' Udruga pokret za čovjeka ubuduće se namjerava fokusirati na skrb o osobama treće životne dobi

 

Na pulskom Kaštelu prošli je vikend upriličen koncert za humanitarnu akciju 'Zakotrljajmo zajedno'.

Naime, Socijalna trgovina Pula - prvi projekt Udruge pokret za čovjeka koja među mnogobrojnim ciljevima ima i borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te borbu protiv bacanja hrane - ove godine obilježila je prvu godinu djelovanja. Uz pomoć ljudi dobre volje i velika srca olakšala je svakodnevicu za više od 30 domaćinstava iz Pule i okolice.

Kroz program 'Olakšajmo im godine' Udruga pokret za čovjeka ubuduće se namjerava fokusirati na skrb o osobama treće životne dobi (60+), uz iznimku mlađih osoba koje više nisu sposobne osigurati si dostojanstven život.

U sklopu programa organizira se i humanitarna akcija 'Zakotrljajmo zajedno', kojoj je svrha do 30. rujna nabavka hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne trgovine Pula.

Račun humanitarne akcije 'Zakotrljajmo zajedno' je HR9423400091510947749.

Humanitarna akcija započela je posebnim događajem na Kaštelu 7. srpnja u 22 sata – koncertom na kojem će nakon više od 20 godina reunion pulskih bendova, samo za ovu prigodu, opet zajedno zasvirali sa svojim 'dečkima' koji su obilježili pulsku, ali i hrvatsku metal/rock scenu devedesetih.

Kao što je objavio Glas Istre, mnogima je dovoljno spomenuti imena poput Tomislava Subotića Clora, Marka Kebe, Edwina Dragaša Buce, Maura Giorgija Mifre, Patrika Spagnola ili Paola Gavočanova, Darija Krožnjaka i Aleksandra Pužara, da bi u njima prepoznali pulske bendove Sexton i Aeon koji su s djelovanjem prestali u drugoj polovici devedesetih.

Koncert je otvorila grupa Chronic Disease, čiji su članovi rođeni u devedesetima, a druženje je kraju privela grupa (Re)CoverY sačinjena od glazbenika koji su obilježili scenu devedesetih, a to su Vedran Župarić, Sandro Butković, Adriano Lampalov, Paolo Gavočanov i gosti. Ova grupa do sada nije nastupala, a samo za ovu priliku pripremili su obrade legendarnih svjetskih grupa iz druge polovice prošlog stoljeća.

Koncert su organizirali Udruga pokret za čovjeka i Incognito Agency.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti