Široki Brijeg: Na Mediteran film festivalu dva hrvatska dokumentarca

Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je izvrsna ostvarenja od kojih su neki već pobrali nagrade na velikim festivalima regije i svijeta

 

Organizatori 19. po redu festivala dokumentarnog filma Mediteran Film Festivalu (MFF), koji će se od 22. do 25. kolovoza održati u Širokom Brijegu, objavili su program u kojemu će se prikazati 20 filmova, od kojih su i dva ostvarenja redatelja iz Republike Hrvatske – objavljeno je na www.izravno.com.

Po deset filmova objavit će se u konkurenciji dugometražnog, a još deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca.

Kako je priopćeno iz MFF-a, selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je izvrsna ostvarenja od kojih su neki već pobrali nagrade na velikim festivalima regije i svijeta.

Među dugometražnim dokumentarcima bit će prikazan i film 'Pusti dobre, pusti' hrvatske redateljice Vlatke Vorkapić, a u kratkometražnim filmovima će Hrvatsku predstavljati redatelj Ranko Pauković s ostvarenjem '90 sekundi u Sjevernoj Koreji'.

Šesteročlani međunarodni žiri odlučivat će o nagradama MFF Projektor 'Grand Prix – Jack Daniel's' u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma, te MFF Projektor 'Best Short' u kategoriji kratkometražnog filma.

Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF projektor ''Audience Award'', priopćili su organizatori.

Klaudija Klanjčić