Zagreb: Poziv na radionicu Kreativni građani

Sudionici će moći saznati osnovne informacije programima Kreativna Europa i Europa za građane, a nakon uvodnog dijela, prisutni će biti upoznati s dva primjera prakse iz svakog programa

 

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH organiziraju događanje pod nazivom Kreativni građani. Riječ je o radionici koja će se održati 3. listopada 2018. godine, u Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, s početkom u 10 sati. Sudionici će moći saznati osnovne informacije o dva programa Unije: Kreativna Europa i Europa za građane, a nakon uvodnog informativnog dijela, prisutni će biti upoznati s dva primjera prakse iz svakog programa: United in Culture in EU – KUD Anka Ospuh iz Ludbrega; Adriatic Intergenerational Debate to Face Euroscepticism – Općina Svetvinčenat iz programa Europa za građane; Make it new – Kulturni centar Travno; The colective domain of cultural memory – Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse iz programa Kreativna Europa.

Cilj ovog susreta je informiranje o mogućnostima financiranja, promišljanje projektnih ideja te umrežavanje organizacija koje se bave spomenutim temama. Budući da je broj sudionika ograničen, za sudjelovanje na radionici potrebna je isključivo elektronska prijava putem Google prijavnice na https://goo.gl/jPfETv, najkasnije do utorka, 2. listopada 2018., do 12 sati, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja. Više informacija o programima Unije – Europa za građane i Kreativna Europa možete pronaći na web stranicama europazagradane.hrdeskkultura.hr.

Božica Ravlić