Lepoglava: Najava 22. međunarodnog festivala čipke

Festival čipke nositelj je oznake "Remarkable festival" za 2017/2018 Europske Asocijacije Festivala (EFA), čija oznaka u zaglavlju festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije

 

U Lepoglavi će se od 14. do 16. rujna 2018. godine održati  22. međunarodni festival čipke. Zemlja partner je Talijanska Republika.

Na ovogodišnjem festivalu, uz Hrvatsku, sudjeluje 6 europskih zemalja – Bosna i Hercegovina, Poljska, Slovenija, Estonija, Italija, Mađarska te svi domaći čipkarski centri: Hvar, Pag, Sv. Marija, Sikirevci, Slovensko kulturno društvo "Triglav" iz Splita, Trga kraj Ozlja, Križevci, Primošten, i domaćin i organizator Lepoglava.

Temu festivala Čipka i dizajn posjetitelji će moći upoznati kroz bogate izložbe, zanimljive radionice i predavanja. U festivalskim danima Lepoglava će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih popratnih kulturno-zabavnih događanja s naglaskom na povezanost kulturne i prirodne baštine. U sklopu festivala obilježavaju se Dani europske baštine 2018. Festival čipke nositelj je oznake "Remarkable festival" za 2017/2018 Europske Asocijacije Festivala (EFA), čija oznaka u zaglavlju festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Time je festival postao dio zajednice festivala koji se ističu po umjetničkoj kvaliteti i imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Detaljan program 22. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi možete preuzeti na poveznici https://bit.ly/2Ny4lv8.

Božica Ravlić