HRVATSKI SABOR KULTURE: Pokrenuta nova digitalna platforma Mreža hrvatske kulture

Mreža okuplja i povezuje sve nositelje kulturnih sadržaja, od samostalnih umjetnika i fizički osoba, javnih ustanova u kulturi, organizacija u kulturi, pa sve do udruga i zajednica udruga

 

Ovih dana internet postaje bogatiji za još jednu digitalnu platformu – Mreža hrvatske kulture, koja okuplja i povezuje sve nositelje kulturnih sadržaja, od samostalnih umjetnika i fizički osoba, javnih ustanova u kulturi, organizacija u kulturi, preko udruga, zajednica udruga pa sve do Hrvatskog sabora kulture.

- Svaki od njih u ovom sustavu ima svoje mjesto i poveznice prema ostalim članovima sustava, čineći na taj način jedinstvenu Mrežu hrvatske kulture. Sustav omogućuje svim članovima brzo i jednostavno stvaranje, objavu i dijeljenje sadržaja (vijesti i najava), time i sudjelovanja u izradi jedinstvenog Kalendara kulturnih aktivnosti na razini Republike Hrvatske, potiče svoje članice na aktivnosti u Mreži kako bi stvorili što više sadržaja te se na taj način stvara velika i jedinstvena, do sada neviđena baza svih podataka o kulturnim sadržajima, što ujedno potiče razvoj publike - pojašnjeno je.

Uz sve navedeno, svaki korisnik Mreže, registracijom na istu, potpuno besplatno dobiva mogućnost izrade svoje web stranice, uz koju će kroz vrijeme razvoja cijele platforme dobiti niz jednostavnih alata za pomoć pri vođenju udruge (npr. prostor za pohranu dokumenata, vođenje evidencije članova, evidencija inventara, jednostavno knjigovodstvo, kreiranje ugovora o dijelu i slično).

Realizaciju ovog projekta financijski je omogućilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske putem dodjele potpora programima za poticanje razvoja publike u kulturi. Projekt je ostvaren u suradnji s  obrtom za računalno programiranje eBIZ iz Varaždina.

- Pozivamo da se prijavite, registrirate i sudjelujete u izradi Kalendara kulturnih aktivnosti na razini Republike Hrvatske (objavom vijesti i najava), kreirate svoju web stranicu te tako postanete dionikom Mreže - pozivaju iz Mreže hrvatske kulture.

Web stranica može se vidjeti na linku: www.mreza.hr, a registracija se može izvršiti na www.mreza.hr/registracija.

Za bilo kakve upite ili pomoć možete se obratiti na e-mail adresu tomislav.krizanec@hrsk.hr.

- Prijavite se i postanite dio jedinstvene Mreže hrvatske kulture! - poruka je svima.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti