UDRUGA PONOS DOMOVINE Humanitarni koncert za prijenosni inkubator za rodilište Opće bolnice Zabok

Kao društvo imamo veliku obavezu prema djeci, osobito onoj koja su tek rođena, kao i prema njihovim roditeljima, još više unaprijediti skrb, rekao je gradonačelnik Bandić


Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi održanoj u srijedu, 24. listopada najavljen je humanitarni koncert u okviru akcije Prijenosni inkubator za Zagorje, koju organizira udruga Ponos Domovine, kako bi se prikupila sredstva za novi prijenosni inkubator za rodilište Opće bolnice Zabok. Pokrovitelji koncerta su Grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija.
 Žarko Delač iz Udruge naglasio je da je Akcija započela 15. rujna i da traje do 30. studenoga te da će se 31. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, održati humanitarni koncert s eminentnim glazbenicima iz Hrvatskog zagorja i Zagreba, kao i prodajna izložba umjetnina u predvorju Dvorane.

- Tijekom Akcije organizirana je i Internet prodaja doniranih umjetnina i aukcija predmeta javnih osoba. Jedinstvena mogućnost u ovoj akciji je doniranje bankovnim karticama te parfem Licitar, posebno kreiran za humanitarnu akciju Prijenosni inkubator za Zagorje, koji je inspiriran tradicijskim medičarskim proizvodom središnje i nizinske Hrvatske - licitarskim srcem - dodao je Žarko Delač, istaknuvši da se nada da će krajem siječnja inkubator biti u Općoj bolnici Zabok.
- U 2008. godini smo se preselili u novi objekt i dobili nove odjele pedijatrije i ginekologije, ali od tada je  prošlo deset godina, a inkubator prenesen iz stare bolnice je star 20 godina. Zahvaljujem udruzi Ponos Domovine na organizaciji humanitarne akcije te Gradu Zagrebu i Krapinsko- zagorskoj županiji na pokroviteljstvu i podršci - rekao je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina i naglasio da će s novim inkubatorom djeca imati još bolju skrb.
Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek napomenula je da je izuzetno ponosna zbog održavanja ove humanitarne akcije, zahvalivši se Udruzi na organizaciji i uloženom trudu i Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu. - Grad Zagreb i naša Županija uvijek dobro surađuju, što je slučaj i s ovom Akcijom. Zamjenica je dodala da su u Županiji ponosni na rad odjela ginekologije i pedijatrije u Općoj bolnici Zabok. Mnoge žene se odlučuju na porod u toj bolnici i to mnogo govori o stručnosti i uvjetima rada na tim odjelima. Pozivam sve da dođu na koncert - rekla je Jasna Petek.
- Grad Zagreb uvijek zna prepoznati trenutak kada treba uskočiti i pomoći nekome. Novi inkubator će tek rođenoj djeci pružiti najbolju moguću skrb i prijevoz prema bolnicama u Zagrebu - istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić te pozvao Zagrepčanke i Zagrepčane, koji uvijek znaju pokazati veliko srce, da se odazovu i da svojim pozivom na humanitarni telefon 060 991 991 doniraju 6 kuna i 25 lipa ili da dođu na koncert u srijedu, 31. listopada, u 20,00 sati, u KD Vatroslav Lisinski ili da pomognu sudjelovanjem u aukciji slika.
 - Kao društvo imamo veliku obavezu prema djeci, osobito onoj koja su tek rođena, kao i prema njihovim roditeljima, još više unaprijediti skrb. Zato i doniranjem financijskih sredstava u ovoj akciji pomažemo najranjivijim članovima našeg društva i zajedno pridonosimo promicanju humanosti i solidarnosti - dodao je gradonačelnik Bandić.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti