IVANIĆ-GRAD Skupna izložba Likovne sekcije Gradske uprave umirovljenika

Skupna izložba je prodajnog karaktera i pozivaju se svi da je u što većem broju dođu pogledati, kako bi ujedno kupnjom slika pomogli izlagačima u financijskom smislu

 

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad večeras, 21. studenog 2018., u 19 sati otvara se Skupna izložba Likovne sekcije Gradske udruge umirovljenika Ivanić-Grad, na kojoj će svoje radove predstaviti Marija Glavičić-Počuć, Ivan Gregorek, Ankica Kolić, Tereza Horvat i Vesna Ružek.

Marija Glavičić-Počuć je ugledna umjetnica koja slika nogama te članica i stipendistica Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama. Tijekom jedne kalendarske godine umjetnica za Međunarodnu udrugu naslika 24 slike s različitim motivima, koje nakon izbora budu objavljene na čestitkama, kalendarima, salvetama, puzzlama i ukrasnim papirima za Božić i Uskrs. Između ostalog, velika je humanitarka koja unatoč teškoj životnoj situaciji i socijalnim uvjetima uvijek ima veliko srce za potrebite. Tako sav prihod od prodanih slika od ove Izložbe namjerava pokloniti Ivanu Gregoreku, kako bi mu pomogla završiti kuću, budući da ona trošna u kojoj trenutno stanuje prokišnjava i još uvijek povremeno ima najezde miševa i štakora, čime ne zadovoljava osnovne ljudske uvjete.

Ivan Gregorek je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata, gdje je proveo ratne dane od 1991. do 1993. godine, rodom iz Volodera kraj Kutine. Nakon što se vratio iz rata, otišao je u rodni kraj u podstanarstvo te radio terenski posao u građevini. U Ivanić-Grad došao je živjeti prije šest godina na poziv susjede svoje stare vjenčane kume, koja se teško razboljela pa je trebala pomoć. Unazad dvije godine zbog ozljede na radu i pretrpljenog požara na kući, uslijed čega je pretrpio i velike najezde štakora dok je bio u nepokretnom stanju, za njega je organizirana velika humanitarna akcija preko In Portala i portala Per aspera ad astra, koja još uvijek nije dala očekivani ishod. Od svibnja ove godine nema nikakvih prihoda.

Ankica Kolić je udovica s dvoje djece, Tereza Horvat je umirovljenica, a Vesna Ružek ima dva sina s invaliditetom.

Više o svima možete saznati tijekom izložbe, gdje ćete imati priliku upoznati svakog od njih.

Skupna izložba je prodajnog karaktera i pozivaju se svi da je u što većem broju dođu pogledati, kako bi ujedno kupnjom slika pomogli izlagačima u financijskom smislu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti