VEČERNJI LIST Glazbeno putovanje s plemenitom notom za Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom

"Lijepo je vidjeti napunjenu dvoranu, u ovo predblagdansko vrijeme Hrvati su ponovno pokazali da misle srcem. Večernji list i Grad Zagreb posvetili su ovaj koncert onima kojima je naša pomoć potrebna", rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista

 

U srijedu, 5. prosinca, Večernji list je u suradnji Gradom Zagrebom priredio čarobno glazbeno putovanje s plemenitom notom jer  je sav prihod od prodaje ulaznica doniran CeDePeu - Društvu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom.
Nastupile su glazbene i glumačke zvijezde Mila Elegović, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Renata Sabljak, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić i Dražen Bratulić, uz  orkestar kazališta Komedija i pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića.
Publika u Lisinskom je tako mogla doživjeti hitove najpoznatijih svjetskih mjuzikala kao što su “Jadnici”, “Jesus Christ Superstar”, “Aida”, “Mali dućan strave”, “Dr. Jekyll & Mr. Hyde”, “Ljepotica i zvijer”, “Cabaret”, “Mačke”...
Prije samog početka ove glazbene poslastice Društvu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb je simbolično uručen ček, a prodajom ulaznica prikupljeno je 25.000 kuna.
- Lijepo je vidjeti napunjenu dvoranu, u ovo predblagdansko vrijeme Hrvati su ponovno pokazali da misle srcem. Večernji list i Grad Zagreb posvetili su ovaj koncert onima kojima je naša pomoć potrebna - rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.
- U ime svih članova, njihovih roditelja, Upravnog odbora i u svoje osobno zahvaljujem što ste večeras ovdje, zahvaljujem i izvođačima, kao i organizatorima ove glazbene večeri. Veseli nas što će ova donacija biti upotrijebljena za opremanje logopedskog kabineta, kojim ćemo pružiti rehabilitaciju našim članovima i time pridonijeti razvoju socijalnih usluga na području grada Zagreba – rekla je Zvjezdana Delić, izvršna direktorica Udruge
Ispred Grada Zagreba nazočio je Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo.
Ovaj glazbeni program je inače originalno nastao inspiriran suradnjom s Bradleyem Deanom, vrhunskim brodvejskim pjevačem i glumcem koji je podijelio s glazbenicima i glumcima svoje iznimno znanje i scensko iskustvo. Bradley Dean glumac je koji je na Broadwayu nastupao u Stingovom mjuziklu "The Last Ship", a u mjuziklu "A Little Night Music" partnerice su mu bile Catherine Zeta-Jones i Angela Lansbury, pa je njegovo znanje i iskustvo bilo od velike pomoći.
Anita Blažinović