LETU ŠTUKE Sarajevski bend ponovno je snimio sjajan album

Jedini trenutak u kojem album Topla voda prelazi u malo hladniji tuš je aktualni singl Zemlja gori na kojoj gostuje Dubioza kolektiv

 

Sarajevski bend Letu štuke izdao je svoj 4. studijski album naslovljen Topla voda.

Prvi je to album nakon 2011.  godine i albuma Brojevi računa.  Album kreće plesno i živahno, otvara ga sjajni komad electro rocka Bože zdravlja, slijedi Ne poznajem, dok Super market i Kreten donose sjajnu kombinaciju suvremenijeg sounda i njihovih novovalnih i punkerskih korijena.   

Jedini trenutak u kojem Topla voda prelazi u malo hladniji tuš je aktualni singl Zemlja gori na kojoj gostuje Dubioza kolektiv.  Premda je sam Dino Šaran rekao kako je ovo pjesma koja razgraničava album i objasnio zašto je baš tako htio, ipak po mom mišljenju pjesma zbog svoje isforsirane turbo Balkan atmosfere, više pripada posljednjim albumima Dubioze nego ovdje. No zato dojam popravlja Bočice, odlična pjesma s možda i najangažiranijim Šaranovim tekstom o društvu koje ne prihvaća različitosti.

Album zatvaraju Kule i balada i Žad koja je pojačana gudačkom sekcijom i donosi prepoznatljivu mističnu atmosferu karakterističnu za Štuke. Tekstualno gledano ovaj album je možda i društveno najangažiranije djelo Štuka, jer Dino Šaran i dalje ne gubi oštrinu svoje kritike, dok sjajna produkcija Bojana Ahaca nekako objedinjuje sve elemente po kojima je ovaj bend do sada bio prepoznatljiv.  
Marko Baković