VINKOVCI Najavljen 11. humanitarni festival Rock Marinfest

Prihod s ovogodišnjeg Rock Marinfesta biti će namijenjen otvaranju Buba bara, čija se gradnja privodi kraju u Vinkovcima i koji bi svoja vrata posjetiteljima trebao otvoriti na proljeće

 

Tradicionalni zimski rock festival 'Rock Marinfest', nazvan po tragično preminulom gitaristu vinkovačke rock skupine Majke Marinu Pokrovcu, održat će se 28. prosinca u vinkovačkom klubu Vanilla, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Udruzi osoba s invaliditetom 'Bubamara', koja je organizator festivala.                 

Prihod s Rock Marinfesta ići će, kao i do sada, za potrebe udruge Bubamara, kazao je Ivan Grigić iz Bubamare, dodajući kako će i ove godine festival obilježiti dobra glazba. A za nju će na 11. Rock Marinfestu biti zaduženi vinkovački kantautor Darko Jakuš Jale i The Karambol, vinkovačka grupa nastala prije više od 30 godina i koja do sada nije propustila niti jedan Rock Marinfest, kao i vinkovačka Septica, u kojoj svira i poznati strip-crtač Dubravko Mataković, koji je autor i ovogodišnjeg plakata za Rock Marinfest.

Sudionici Rock Marinfesta bit će i dečki iz zagrebačkog rock benda The Miceks, hip hoper Kandžija s bendom Gole žene te zagrebačko-vinkovački bend Kojoti.

- Sve je spremno i mogu jamčiti dobru zabavu - poručio je Ivan Grigić rekavši kako će prihod s ovogodišnjeg Rock Marinfesta biti namijenjen otvaranju Buba bara, čija se gradnja privodi kraju u Vinkovcima i koji bi svoja vrata posjetiteljima trebao otvoriti na proljeće. Riječ je o jedinstvenom projektu Udruge Bubamara koji se provodi pod sloganom 'Ekstra kromosom za ekstra kavu'. Buba bar će, naime, nakon otvorenja zapošljavati osobe s invaliditetom s ciljem njihova ranopravnog uključivanja u društvo.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti