ART STUDIO LAPO LAPO Program likovnih radionica za djecu i mlade

Program likovnih radionica uključuje crtačke, slikarske i kiparske tehnike rada, a svi materijali na radionicama su osigurani

 

Street art studio Lapo Lapo od drugog polugodišta i pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, započinje s programom likovnih radionica za djecu i mlade te tečajevima Priprema za Školu primijenjene umjetnosti. Programi se održavaju u samom centru Zagreba, na adresi Ilica 50.

U umjetničkom okruženju studija Lapo Lapo te kao nastavak uspješne suradnje s Melitom Omeragić, djeca i mladi podijeljeni u manje grupe prema dobnim uzrastima, družit će se i slobodno izražavati kroz umjetnost! Premali broj sati likovnog odgoja u osnovnoj školi smanjuje mogućnost razvitka kreativnosti djeteta te se nepovoljno odražava na mentalni odgoj djece, tvrde psiholozi.

- Iz dječjeg likovnog izražavanja može se puno toga iščitati. Djeca nam na ovaj kreativan način šalju poruku! Na likovnim radionicama i radom u manjoj grupi posvećujemo se individualno svakom djetetu. Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Talent nije presudan, jer svi polaznici razvijaju fine motoričke vještine, koordinaciju oko-ruka, prostornu percepciju, kreativno i kritičko mišljenje te sposobnost timskog i samostalnog rada - navodi Melita Omeragić, voditeljica likovnih programa.

Program likovnih radionica uključuje crtačke, slikarske i kiparske tehnike rada, a svi materijali na radionicama su osigurani. Kako su današnja djeca često preopterećena školskim obvezama te su uvelike izloženi digitalnoj tehnologiji i stresu, u programu se koristi i Mindfulness tehnike disanja. Radi učinkovitosti iskustvenog i doživljajnog učenja, program predviđa i terenske radionice (posjete muzejima, umjetničkim školama i srodnim institucijama) te gostovanja umjetnika s današnje scene.

Program likovnih grupa završava izložbom radova u Muzeju suvremene umjetnosti. Tečaj Priprema za Školu primijenjene umjetnosti osigurava kvalitetnu pripremu za prijemni ispit uz stručno vodstvo akademske kiparice i waldorfske pedagoginje Melite Omeragić. Melita već niz godina priprema učenike za upis u ŠPU te se može pohvaliti s više od 90 posto prolaznosti svojih polaznika. U posljednje dvije godine pripremila je više od 70 polaznika za prijemni ispit od kojih 65 uspješno prolazi prijemni i upisuje ŠPU. U siječnju će se organizirati dvije ogledne subote (12. i 19. siječnja) na kojima će se predstaviti OMart radionice.
Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti