ZAGREB Promocija knjige 'Album hrvatske ćirilice u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu'

Knjiga daje povijesni presjek razvoja jednoga od triju hrvatskih pisama – hrvatske ćirilice te obrađuje ćirilični fond 

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u svom predvorju u četvrtak, 24. siječnja u 12 sati, organizira predstavljanje knjige 'Album hrvatske ćirilice u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu' autora dr. sc. Ivana Kosića.

- Knjiga daje povijesni presjek razvoja jednoga od triju hrvatskih pisama – hrvatske ćirilice te obrađuje ćirilični fond – rukopise, pisma i tiskopise, koji se čuvaju u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu – poručuje organizator.

Knjigu koju je objavila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavit će recenzenti - akademik Josip Bratulić, dr. sc. Marinka Šimić i autor dr. sc. Ivan Kosić.

U pripremi i izdanju knjige sudjelovali su dr. sc. Nataša Bašić, kao i velik broj djelatnika Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Recenzenti su akademkinja Anica Nazor, akademik Josip Bratulić i dr. sc. Marinka Šimić.

Objavljivanje knjige potpomogli su Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti