TVORNICA KULTURE Dodjela Rock&off nagrada bila je fešta dobre glazbe

Nagradu za album godine, u žestokoj konkurenciji, osvoio je Edo Maajka za svoj fenomenalni 'Put u plus'

 

Prošlog je četvrtka u zagrebačkoj Tvornici kulture održana prva dodjela nezavisne nagrade Rock&off.  Žiri se sastojao od 64 medijskih djelatnika koji prate i podržavaju domaću glazbenu rock, pop i alternativnu scenu. 
Žiri je birao u devet kategorija dok je ona za Iskonovu nagradu publike pripala reperu Vojko V.  On je osvojio i nagradu za Rep&off, a prilikom dodjeljivanja novinar Ilko Čulić rekao je kako je hip hop najvažnija glazba u Hrvatskoj proteklih godina. 
Za najbolji electro nagradu su osvojili NipplePeople a za Pop&off grupa Detour, koja je uživo izvela svoj hit iz prošle godine 'Bez tebe'.    
Nagradu za životno djelo dobio je Zdenko Franjić, istinska legenda domaće glazbe i undergrounda. Njegova legendarna izdavačka kuća Slušaj najglasnije uveliko je zaslužna za probitak imena kao što su Majke, Goribor, Damir Avdić, Bambi molestersa  i drugih.   Prilikom dodjeljivanja nagrade Aleksandar Dragaš je rekao da tko ne zna za Zdenka Franjića nezna ništa o rokenrolu i općenito glazbi na ovim prostorima.    
Nagradu za pjesmu godine dobila je sjajna riječka grupa Jonathan za pjesmu 'I never meant to be there'  s njihovog albuma 'To hold', a uživo su je izveli još na samome početku događaja.  Jonathan upravo kreću na svoju američku turneju i žalosna je činjenica kako ovaj bend ima toliko malo prostora u našim radijskim i tv sadržajima za razliku od nekih puno razvikanijih ali i puno manje kvalitetnih imena.    Grupa Chui osvojila je dvije nagrade, onu za koncertni izvođač godine i Jazz&off.  Za Prasak godine odnosno novo ime na sceni nagrađena je makarska grupa Rezerve, oni su također uživo nastupili. Nagradu za najboljeg rock izvođača dobila je grupa The Strange koja je sastavljena od članova Bambi Molestersa i my buddymosea pojačanih vokalom Chrisa Eckmana za svoj album Echo Chamber, koji će ove godine biti objavljen i na Europskom tržištu. 
Nagradu za album godine, u žestokoj konkurenciji, osvoio je Edo Maajka za svoj fenomenalni album 'Put u plus'. Svoje live nastupe su uz već spomenute Vojka, Detour  Jonathan i Rezerve odradili i Kensinkton lima, Kanđija, The strange, Chui i na samome kraju Let 3 koji su uz Vucino gostovanje izveli aktualni singl golub Vaso. Također, kratkim filmom smo se prisjetili i bubnjara Psihomodo popa Tigrana Kalebote koji je preminuo prije godinu dana.    
Na kraju mi ostaje zaključiti kako se nadam da će ova nezavisna nagrada zajedno s ovakvim događajima potrajati još dugo.  Barem duže od svojih prethodnika Crnog mačka i Zlatne koogle.  Nadam se i kako će ova godina biti jednako glazbeno dinamična i zanimljiva kao i 2018. 
Piše: Marko Baković

 

Povezane vijesti