DARKO RUNDEK Bio bih strašno ljut da moju pjesmu 'Ay Carmela' koriste neki fašisti

Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7.  ožujka u Domu omladine bit će održana manifestacija 'Dani Darka Rundeka u Beogradu'

 

- Nemam ništa protiv toga što se moja pjesma  'Ay Carmela' pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao - rekao je glazbenik Darko Rundek, komentirajući informaciju da se njegova pjesma počela pjevati na prosvjedima '1 od 5 milijuna' koji se održavaju protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj 'Ay Carmela' postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.

Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7.  ožujka u Domu omladine bit će održana manifestacija 'Dani Darka Rundeka u Beogradu'.

Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznica za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane. 

Klaudija Klanjčić / Hina