ZAPOŠLJIVI Novi dokumentarac o osobama s invaliditetom na tržištu rada

Osim što će sami tražiti posao, 'Zapošljivi' će također otkriti i kako obitelj i prijatelji podržavaju pojedince s invaliditetom u postizanju njihovih ciljeva

 

Uskoro bi s emitiranjem trebala započeti nova televizijska serija koja opisuje iskustva osoba s autizmom i drugim oblicima invaliditeta dok tragaju za smislenim zaposlenjem.

Dokumentarac od osam epizoda 'The Employables' (Zapošljivi, op. a.) na A&E Networku predstavit će dvije osobe s autizmom, Touretteovim sindromom ili drugim invaliditetima u svakoj epizodi.

'Neuroraznoliki' posloprimci rade sa stručnjakom kako bi identificirali svoje talente i pokazali poslodavcima što mogu ponuditi. Jednosatna epizoda slijedi ih dok idu na intervjue ili testove kod potencijalnih poslodavaca u njihovoj misiji 'pronalaska savršenog posla'.

Osim što će sami tražiti posao, 'Zapošljivi' će također otkriti i kako obitelj i prijatelji podržavaju pojedince s invaliditetom u postizanju njihovih ciljeva, kažu iz A&E Networka.

- Počašćeni smo da je A&E i dalje dom za priče koje slave raznolikost i daju glas onima koji se neustrašivo bore za svoje snove - kaže Elaine Frontain Bryant, izvršna potpredsjednica i voditeljica programa A&E Networka.

- Kao i naša serija nagrađena Emmyjem 'Born This Way', 'Zapošljivi' je važan primjer kako prihvaćanje naših razlika može donijeti pozitivne i nužne promjene, kako na radnom mjestu, tako i u životu tolikih ljudi.

Prema pisanju Disability Scoopa, 'Zapošljivi' će se premijerno prikazati na A&E televizijskoj mreži 8. svibnja.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti